iTunes veroorzaakt Playlistism

iTunes veroorzaakt Playlistism
,

De release van iTunes voor Windows blijkt uit te monden in een nieuwe vorm van discriminatie. Je zal nu denken “hebben die linuxers dan geen geduld?” Het heeft echter helemaal niks te maken met het uitblijven van iTunes voor Linux.

Zoals iedere Maccer ondertussen al weet kan je via iTunes je playlists delen op een lokaal netwerk en dat blijkt problematisch te zijn voor sommigen. Mensen die in september nog als zeer cool werden beschouwd, worden nu soms volledig genegeerd of uit adresboeken gewist. Gewoon vanwege het feit dat hun playlists vol staan met Celine Dion en John Denver tracks. Deze vorm van discriminatie heet playlistism.

Citaat:
“Playlistism is discrimination based not on race, sex or religion, but on someone’s terrible taste in music, as revealed by their iTunes music library.”

Wired : iTunes Undermines Social Security


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.