Is dit nepperij van Nissan, of niet?

7 december 2005, 16:42

Wat Amazing Mike niet voor elkaar kreeg heeft Nissan geflikt: het komt op de markt met een lak die zichzelf repareert. Krassen op de auto verdwijnen na enige tijd als sneeuw voor de zon. Het principe? Een zeer stroperige, elastische laklaag die vanzelf na weer in vorm trekt. De coating blijft zo’n drie jaar werkzaam, meldt de fabrikant.

Als demonstratie laat Nissan het persbericht vergezeld gaan van twee foto’s: een foto van een motorkap met krassen en een foto van de motorkap “een week later”, waarbij de krassen verdwenen zijn. Wat blijkt echter als je de foto’s over elkaar legt? Het zijn exact dezelfde foto’s!

Animatie motorkap-foto's Nissan

Zelfs wanneer de twee afbeeldingen worden uitvergroot blijken ze tot op de pixel nauwkeurig hetzelfde. Zie bijvoorbeeld een uitvergroting van een gedeelte van het Nissan-logo:

Heeft Nissan lak aan de consument?

De tweede foto is dus duidelijk niet een week later genomen. Desondanks geloof ik best dat de lak zo werkt als is beschreven. De vraag rijst derhalve: is dit nepperij of niet?

Categorie
Tags

3 Reacties

  Stijn Kruijssen

  Je zou nog kunnen zeggen: De camera heeft een week lang vastgestaan en ook met de auto is niet gereden. De weerkaatsing van het zonnetje op de motorkop maakt echter zelfs die verdediging kansloos.

  Is dit dus nepperij? Ja.


  7 december 2005 om 17:46
  Kjeld

  Dat uitgerekend Fotowinkel Ander Floor hier over een bericht moet maken. 😉

  Je weet toch hoe dat gaat Anders, je deed het zelf ook zo.

  Dit bericht is een beetje van “GeenStijl” waarde…

  PS: Anders, een keer met Steef en mij iets drinken bij ons in Utrecht?


  7 december 2005 om 20:29
  media

  Inderdaad behoorlijk suf van Nissan. Ben benieuwd of er nog meer mensen zijn die het opmerken.


  7 december 2005 om 22:12

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!