Is dit nepperij van Nissan, of niet?

Is dit nepperij van Nissan, of niet?
, Dimmle
@andersfloor

Wat Amazing Mike niet voor elkaar kreeg heeft Nissan geflikt: het komt op de markt met een lak die zichzelf repareert. Krassen op de auto verdwijnen na enige tijd als sneeuw voor de zon. Het principe? Een zeer stroperige, elastische laklaag die vanzelf na weer in vorm trekt. De coating blijft zo’n drie jaar werkzaam, meldt de fabrikant.

Als demonstratie laat Nissan het persbericht vergezeld gaan van twee foto’s: een foto van een motorkap met krassen en een foto van de motorkap “een week later”, waarbij de krassen verdwenen zijn. Wat blijkt echter als je de foto’s over elkaar legt? Het zijn exact dezelfde foto’s!

Animatie motorkap-foto's Nissan

 

Zelfs wanneer de twee afbeeldingen worden uitvergroot blijken ze tot op de pixel nauwkeurig hetzelfde. Zie bijvoorbeeld een uitvergroting van een gedeelte van het Nissan-logo:

Heeft Nissan lak aan de consument?

De tweede foto is dus duidelijk niet een week later genomen. Desondanks geloof ik best dat de lak zo werkt als is beschreven. De vraag rijst derhalve: is dit nepperij of niet?


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.