Internetters zijn blind voor website-navigatie

9 januari 2005, 11:20

Eerst even een vraag: hoe vaak klikt u op de navigatie bovenin, en die in de linker kolom van deze website?

Vrijwel nooit? Dan bent u een ‘normale’ internetter.

Internetters zijn meestal zó doelgericht bezig, dat ze de website-navigatie volstrekt negeren. Ze klikken alleen op interessante koppelingen in de tekst, of op de back-button van de browser.

Pas als de bezoeker van uw website zijn initiële taak volbracht heeft, heeft ie interesse in uw andere aanbiedingen of informatie; plaats uw website-navigatie dus (ook) onderin uw pagina’s.

Carl Mangold
Video Advertising & Content Producer bij Carl Mangold

Carl Mangold produceert video advertising en -content voor online marketing, van concept tot en met oplevering. Én realiseert en optimaliseert het bereik ervan, op basis van in overleg gedefinieerde KPI's. “People around the world are now watching 1.000.000.000 hours of Youtube’s incredible content every single day!” (Cristos Goodrow, Youtube) “We move towards a world where video is at the heart of all our services” (Mark Zuckerberg, 27 juli 2016) “Video is where all of media is headed right now. There is no more valuable piece of property or entity then video in the world of media at all.” (Casey Neistat, 6 sept. 2016)

Categorie
Tags

8 Reacties

  janm

  Ik klik alleen op de link ‘home’ in de bovenbalk. Van de linkerkolom gebruik ik alleen de zoekoptie.


  9 januari 2005 om 11:59
  Remondo

  Goeie vraag… nooit dus. Heel af en toe de subnav links


  9 januari 2005 om 13:34
  Kasper Katje

  Hier hetzelfde, alleen de backbutton van de browser of doorklikken. 😉


  9 januari 2005 om 13:44
  Paul

  probeer alleen mijn toetsenbord te gebruiken 😉


  9 januari 2005 om 16:30
  vaste lezer

  ik ben absoluut niet blind voor je menu. de channels/ thema’s zijn zeer functioneel en bieden snel een overzicht van de laatste topics op een bepaald gebied.


  10 januari 2005 om 07:44
  Pierre

  Bij mediafacts gebruik ik juist meer het menu aan de *rechterkant* van het scherm. En overigens nog best regelmatig omdat de RSS-feed geen indicatie van/link naar de reacties heeft.


  10 januari 2005 om 08:14
  jan

  @ pierre : Helemaal mee eens. De rechterkant gebruik ik ook veel om de reactie te bekijken.


  10 januari 2005 om 08:58
  PatternGuru

  Dan ben ik zeer atypisch, blijkbaar. Als ontwikkelaar heb ik vaak opmerkingen over onduidelijke navigatie of gebruik ik navigatie die voor een ontwikkelaar vanzelfsprekend kan zijn maar een gemiddelde bezoeker misschien nooit zal vinden (voorbeeld van ’t laatste: een logo linksboven op een site is vaak en link terug naar de homepage van die site).

  En nog iets atypisch: ik browse vrijwel nooit meer. Wat ik interessant vind komt binnen via RSS feeds waarbij ik tijdens het lezen soms eens doorklik. Dan interesseert navigatie je bewust niet en kijg je het bij framed sites zelf helemaal niet.

  Browsen in de zin van websurfen is wat mij betreft redelijk dood. Net als traditionele media zoals kranten dat voor mij allang zijn (die hebben voor mij zelfs nooit geleefd: veel te onhandig zo’n groot pak papier).


  10 januari 2005 om 15:14

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!