Internetters blijven langer online

Internetters blijven langer online

Internetters zitten steeds langer aan het web gekluisterd. Dat meldt onderzoeksbureau Nielsen/Netratings. Tussen mei en oktober 2002 is in 10 van de 12 onderzochte landen de gemiddelde online tijd per gebruiker met 11,6% gestegen.

De gemiddelde internetter uit Hong Kong zat met bijna 16 uur per maand het langst online. Japan en Duitsland volgen met respectievelijk 12 en 10,5 uur. De sterkste groeiers waren Duitsland en Zweden met elk 21,6%. In Australie groeide de online-tijd met 16%, in Frankrijk met 11,7% en in Nederland met 11,4%. De Nederlandse surfer zat per maand 8 uur en 40 minuten te internetten. In Italie en Spanje nam het gebruik iets af met respectievelijk 2,1% en 1,8%. In de top-5 van meest bezochte websites is over de periode september-oktober geen verandering gekomen. Yahoo heeft met 112 miljoen unieke bezoekers, per persoon 10,2 bezoekjes, 170 pagina`s tijdens 1 uur en 22 minuten, het grootste bereik. Nummer twee is MSN met 11 miljoen unieke bezoekers, 9,5 bezoekjes per persoon die 91 pagina`s bekeken in 51 minuten. Nielsen/Netratings schat het aantal internetters in oktober wereldwijd op 388 miljoen, 1% meer dan de 384 miljoen in september.

Bron: http://www.nielsen-netratings.com, 2,2 p.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.