Internetproviders mogen spam blokkeren

Internetproviders mogen spam blokkeren
, Reddion
@alexstil

Internetproviders mogen spammers op voorhand hun diensten weigeren, blijkt uit uitspraak van de Hoge Raad vrijdag in een zaak van xs4all tegen AbFab.

Volgens het hoogste rechtscollege van ons land heeft Xs4all exclusieve rechten op haar computer- en transmissiecapaciteit en klantenbestand. Deze wegen zwaarder dan het beroep op vrijheid van meningsuiting dat AbFab deed.

Verzenders van grote hoeveelheden ongevraagde commerci?le post via internet, zijn niet alleen voor de ontvangers maar ook voor de providers een groot probleem. Zij moeten de mailtjes massaal verwerken. In spamwetgeving die nu op stapel staat, komt wel een verbod op het versturen van spam naar particuliere e-mailadressen, maar niet naar zakelijke. De zaak dateert uit 2002. De strijd tussen ABFab en XS4ALL, een dochter van KPN, verliep wisselend

Bron: Adformatie


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.