Internetpenetratie in bedrijfsleven stijgt nog steeds

Internetpenetratie in bedrijfsleven stijgt nog steeds

In 2002 heeft 90 procent van de vestigingen in de profit- en non-profitsector een internetaansluiting.

Dit blijkt uit een in 2002 gehouden meting van de ICT Monitor? van het Bredase marktonderzoeksbureau Heliview B.V. Het onderzoek heeft plaatsgevonden onder 780 vestigingen en instellingen in Nederland met tenminste 5 werknemers.

Het aantal profit- en non-profit vestigingen dat een internetaansluiting heeft, stijgt nog steeds: van 74 procent in 2000 naar vermoedelijk zo’n 93 procent in 2003. In 2003 zijn naar verwachting 138.486 geautomatiseerde vestigingen met tenminste 5 werknemers aangesloten op het Internet.

De grootste penetratiestijging heeft plaatsgevonden tussen 2000 en 2001 (een toename van 10 procent).

Het internetgebruik in de handel (83 procent) en overheid (87 procent) loopt iets achter op de andere branches. Wanneer wordt gekeken naar het aantal werkplekken met een internetaansluiting en/of e-mail, verschuiven bovengenoemde verhoudingen enigszins. De branche overheid scoort nu bijzonder hoog met gemiddeld 135 internetwerkplekken per vestiging. De branches handel (6) en bouw (6) blijven duidelijk achter op het totale marktgemiddelde (15 internetwerkplekken per vestiging).

Maar liefst 95 procent van de vestigingen met Internet surft met Internet Explorer. Netscape Navigator wordt door ongeveer 8 procent gebruikt. Opvallend is dat Netscape vaak door de overheid gebruikt wordt en door vestigingen met meer dan 200 geautomatiseerde werkplekken.

Bron:
http://www.heliview.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.