Internetgebruikers kunnen via nieuwe websites hun vriendenkring snel uitbreiden

11 oktober 2003, 07:07

Internetgebruikers kunnen via Friendster.com hun vriendenkring sterk uitbreiden. De populaire website heeft in een jaar tijd meer dan anderhalf miljoen gebruikers aan zich weten te binden.

Het concept van de vriendensite is niet uniek. Andere sites met min of meer dezelfde opzet als friendster.com zijn onder andere everyonesconnected.com, ringo.com, buddyzoo.com en foaf-project.org. Het principe van al deze sites is vrij eenvoudig. Globaal komt het er op neer dat je je inschrijft en zo veel mogelijk vrienden uitnodigt om dat ook te doen. Die vrienden nodigen weer eigen vrienden uit en zo ontstaat er een steeds groter wordende lijst van bekenden. De nieuwe vriendensites lijken sterk op de oude poeziealbums en vriendenboekjes. De gebruikers zijn tegenwoordig veelal volwassenen tussen de 25 en 35 jaar die lijken te hangen aan de eeuwige jeugd. De sites zijn vooral populair vanwege de losse en anonieme sfeer en worden bovendien gezien als goed alternatief voor de vele relatiebureaus op internet. Daar heerst toch vaak een soort wanhopige sfeer. De nieuwe sites hebben ook nadelen. Zo wijst onderzoek uit dat het internet een van de grootste gevaren is voor huwelijken.

Bron:

HP/De Tijd nr. 40, p. 83, 2,2 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!