Internetgebruik in Nederland piekt ?s avonds

Internetgebruik in Nederland piekt ?s avonds

TeleCity, ??n van de grootste onafhankelijke aanbieders van Internet Data Center-diensten in Europa, heeft de statistieken over het verkeer over de Amsterdam Internet Exchange geanalyseerd, en kwam tot de volgende conclusies.

Uit de metingen kwam naar voren dat Nederlanders ?s nachts nog behoorlijk actief zijn op het internet. Het internetgebruik piekt niet zoals gedacht zou kunnen worden onder werktijd, maar gemiddeld pas om 21 uur ?s avonds. Hoewel na tien uur ?s avonds het internetgebruik gestaag afneemt, wordt er ook de rest van de nacht veel ge-internet. Nog tot middernacht ligt het internetgebruik hoger dan het gemiddelde gebruik onder werktijd. Deze trend toont aan dat het web steeds meer het domein van de thuisgebruiker wordt.

TeleCity nam, naast de piekperiode rond 21 uur ?s avonds, een tweede, veel kleinere piek in het internetgebruik waar; het internetverkeer vertoont dagelijks rond 17 uur een plotselinge stijging. Het bedrijf wijt dit aan het feit dat veel mensen rond dat tijdstip nog snel even de laatste werkzaamheden afronden voor zij naar huis gaan, maar ook aan priv?gebruik van het internet op het werk. Zo checken veel mensen voordat zij hun werkplek verlaten nog even hun persoonlijke e-mail, kijken ze of er files staan of hoe hun aandelen het doen.

De grootste dip in het internetgebruik komt bij het krieken van de dag, om 6 uur ?s morgens. Naast deze dip in de vroege ochtenduren, blijkt het internetgebruik dagelijks rond etenstijd, omstreeks 18 uur, nog een tweede, lichtere daling te vertonen.

Bron:
http://www.persberichten.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.