Internet TV is booming!

21 april 2006, 07:43

Het kan niemand zijn ontgaan, de laatste tijd komt er bijna dagelijks een nieuwe ‘internet tv-zender’ bij. En ik ben het eens met de mensen die zeggen dat het nog lang geen tv-zenders zijn. Daarvoor is de kwaliteit en de programmering van het aanbod nog veel te beperkt. Wellicht dat als je al het beschikbare materiaal bij elkaar neemt en dit op een nette wijze weet te bundelen, dat we dan komen tot één tv-zender dat qua aanbod vergelijkbaar is met de traditionele tv-zenders.

Toch is het interessant om al deze ontwikkelingen te volgen. Zo meldt Emerce vandaag dat Sugababes TV (SBTV) van jongerensite Sugababes.nl inmiddels gemiddeld 10.000 unieke kijkers per dag trekt. Let wel, Sugababes TV is pas op 1 maart 2006 gestart. Ook partijen als KPN, MSN, Media Plaza, NRC.next en Newrulez, om er een paar te noemen, zijn volop bezig met internet tv.

Maar het blijft niet bij de grote spelers alleen, ook populaire weblogs zien de mogelijkheden van internet tv. Zo is vandaag de weblog retecool.com gestart met Retevisie en is ook Marketingfacts volop bezig met de voorbereidingen van marketingfacts.tv. We hebben inmiddels een sponsor gevonden voor hosting en technologie en op dit moment wordt door Arash Rahmani en zijn mannen hard gewerkt aan het content management systeem.

Kortom, internet tv is booming!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    Mario van Breda

    Nu ik ben het niet eens met de mensen die zeggen dat het nog lang geen tv-zenders zijn. Dan hebben ze http://www.rtvchannel.tv nog niet gezien. Het eerste internet TV station met een live programmering zoals sateliet of kabel tv Het aanbod onbeperkt. Dus er is in iedergeval één internet tv-zender dat qua aanbod vergelijkbaar is met de traditionele tv-zenders van MTV of TMF.


    5 mei 2006 om 12:45

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!