Internet in VS populairder dan andere media

Internet in VS populairder dan andere media

Volgens de Generational Media Study (pdf) van adviesbureau Frank Magid Associates is internet inmiddels belangrijker dan alle andere media in de leeftijdsgroep 18-54 jaar. Het adviesbureau onderzocht de voorkeuren met betrekking tot mediagebruik van Amerikanen.

Een aantal conclusies uit het onderzoek:

  • Breedband aansluiting speelt een belangrijke rol bij de toegankelijkheid van internet: breedbandabonnees tussen de 18 en 34 jaar maken 52% meer gebruik van het web dan hun leeftijdgenoten die nog moeten inbellen.

  • In de leeftijd van 35 tot en met 54 jaar spendeert 30% meer tijd online met breedband en boven de 55 jaar is dat aantal 42%.

  • Van alle gebruikers tussen de 18 en 54 jaar gaf 45,6% aan dat ze nu eerst naar internet gaan voor informatie en ‘fun’, vergeleken met 34,6% televisie.

  • Daarna volgen boeken 7,5%, radio (3,2%), dagbladen (3,2%), video’s/DVDs (2,8%) video/computer games (2,1%) en tijdschriften (0,9%).

  • 97% zegt dat internet even goed of beter is als bron van informatie voor producten en muziek.

  • 83% vindt het lezen van een verhaal evengoed of beter dan in de krant.

  • 67% bekijkt liever een (korte) videoclip via de PC dan op de televisie.

Bron:

http://www.mediafacts.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.