Interne businessblogs in opmars

Interne businessblogs in opmars

Interne businessblogs in opmarsHet uitlekken van interne weblogs zoals van Coca-Cola, Clockworks en vandaag van Lost Boys (via: Frank-ly), doet vermoeden dat het zakelijk gebruik van weblogs binnen bedrijven sterk aan populariteit toeneemt.

Schatten wij eerder het aantal externe businessblogs in Nederland op 50-100, het aantal interne businessblogs zou wel eens een factor 10 hoger kunnen liggen. Opnieuw, harde cijfers zijn er niet dus ik sta open voor betere schattingen. Wie durft?


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Ik denk dat je je hier wel eens sterk in kunt vergissen en dat het aantal interne weblogs vele malen groter is. Just my guess...

  geplaatst op
 • Gaat bij de Lost Boys weblogs overigens niet om een interne weblog. Die zijn er ook (een stuk of 10), maar "Need to Reads" en "Mobile, Wireless & Telecom" zijn bewust publiek toegankelijk.

  geplaatst op
 • Dank voor je reactie Yme. Zie nu ook de link op je eigen weblog naar de 'interne' weblog van Lost Boys (inderdaad geen interne weblog dus).

  Betreft het hier overigens je voorheen persoonlijke weblog? Ik weet dat je destijds op je eigen weblog bent gestopt bent met plaatsen van berichten en bent overgestapt naar fotobloggen (erg leuk overigens!).

  geplaatst op
 • Heb begrepen dat bij Google zo'n beetje iedere engineer intern blogt. BIG heet dat. Staat voor Blog In Google.

  geplaatst op
 • Ja, dat klopt. Ik gebruik sinds een paar jaar (meerdere) weblogs om alles wat ik interessant vind te documenteren/bewaren. Op een gegeven moment besloten we om dat bij de Lost Boys site onder te brengen. Daar werk ik overigens niet meer, dus zou goed kunnen dat ik ze binnenkort weer verhuis...

  geplaatst op
 • Hi Marco,

  Zoals je ongetwijfeld al gezien had, heb ik toch even een reactie geplaatst bij de eerdere discussie over het weblog van Clockwork<strike>s</strike>. Ik hoop je er meer over te kunnen vertellen, in persoon, op Outlook2005.

  Happy (business) blogging,

  Bas

  geplaatst op
 • Hallo Bas, reactie inderdaad gezien en ik hoop je inderdaad te spreken tijdens Outlook 2005!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.