Interactieve tv maakt groeispurt

Interactieve tv maakt groeispurt

De interactieve televisie wordt de motor van een ware groeimarkt. Rondom deze apparatuur ontstaat een markt die in 2007 een omvang zal hebben van 3,6 miljard dollar. Dit blijkt uit een onderzoek van het Britse bureau Datamonitor.

Het succes van de interactieve TV, ofwel i-TV, zal voornamelijk worden bepaald door het spelen van spelletjes en het gokken. Vorig jaar werd rondom i-TV een schamel te noemen omzet gerealiseerd van ongeveer 300 miljoen dollar.

Inmiddels hebben een aantal tv-kanalen die zich op kinderen richten, met name Cartoon Network en Fox Kids, een strategie ontwikkeld voor interactieve spelen via de tv. Ook bij uitzendingen op ‘prime time’ zullen deze netten meer en meer interactieve diensten gaan aanbieden. Vooral in Groot-Brittanni? verwacht men veel van de mogelijkheid om via de tv te gokken. In plaats van naar het kantoor van een bookmaker te gaan, kunnen de tv-kijkers vanuit hun luie stoel een gokje wagen.

Bron:
http://www.automatiseringsgids.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Dit soort prachtige cijfers hoor ik al 5 jaar lang. Ik volg deze markt reeds, door persoonlijke interesse in OpenTV, al jaren.

    Alles staat en valt echter bij de wijze waarop deze interactieve televisie bij de consument thuis wordt binnengebracht. Je hebt hier te maken met een machtsstrijd tussen de kabelleveranciers (Casema, UPC, Essent), de contentaanbieders (Microsoft, AOL, Televisieproducenten), de hardware- en softwareontwikkelaars (OpenTV, Liberate, Microsoft). Het is een strijd die al jaren gaande is. Het model dat op dit moment redelijk werkt is die in Groot Brittanie. Hier heeft de overheid een belangrijke stimulans gegeven door de opzetkastjes te subsidieren en in wetgeving vast te leggen dat naar ik meen, in 2008 alle televisieuitzendingen digitaal moeten plaatsvinden.

    Edwin

    geplaatst op
  • Interessant, heb je referenties naar het model in de UK?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.