ING Direct zet commercial eerst online

22 juli 2003, 14:33

In de advertentiewereld wordt met argusogen gekeken naar ING Direct, dat eerst met een commercial op internet komt en zes weken erna de spot pas op tv laat uitzenden.

ING Direct heeft tot nu toe vooral traditionele media gebruikt om klanten te werven. ?We zijn erachter gekomen dat klanten veel ontvankelijker zijn en eerder reageren op goede online advertenties?, zegt David Lewis, hoofd marketing van ING Direct tegen Wall Street Journal. ?Tv is een traditioneel medium, gebruikt door traditionele mensen. Het leek ons interessant om iets traditioneels te nemen en het online voor het eerst te publiceren?, aldus Lewis. Door het grote aantal snelle internetverbindingen op het werk kan de bank zo?n tien miljoen mensen bereiken, verwacht ING.

Amerikaanse marketingconsultans zijn positief over de stap van de bank en vinden dat bedrijven eerst commercials op internet moeten uittesten.

Bron:

De Telegraaf

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!