ING Direct gelanceerd in Engeland

12 mei 2003, 12:57

ING Direct is begonnen in Engeland, de achtste markt waar de internetbank zich op richt. Het opent daarmee de concurrentie met Egg, de grootste internetbank in Engeland. ING investeert 25 miljoen pond in de nieuwe expansie.

ING Direct startte in 1997 in Canada en breidde de activiteiten daarna uit naar onder meer de Verenigde Staten, Canada, Spanje en Australi?. Eind vorig jaar nam het de Duitse bank Entrium Direct Bankers over, waarmee het 7,2 miljoen klanten heeft in de zeven markten waar het actief is. In totaal hebben deze klanten 80 miljard euro toevertrouwd aan ING Direct.

Grote lokker van ING Direct is de rente op spaartegoeden. Het adverteert stevig met de ‘oranje’ rekening waarop een hoog rentepercentage geldt. Bij de start in Engeland zal dit 4,3 procent bedragen. Het kan de aanzet zijn tot een prijsoorlog, maar ING zegt tegenover Bloomberg News dat dit percentage niet enkel is bedoeld om snel marktaandeel te veroveren, maar dat de 4,3 procent voorlopig gehandhaafd zal blijven.

De Engelse markt voor internetbankieren telt tien miljoen klanten, aldus Datamonitor. De grootste is Egg, dat twee miljoen klanten heeft. Egg maakt echter nog verlies, waar ING vorig jaar voor het eerst winst noteerde. ING zegt Egg echter niet als een grote concurrent te zien, zo meldt het tegenover het Financieele Dagblad. Egg zou zich nu meer richten op het verstrekken van creditcards. Bovendien zegt ING dat het zijn internetbank – die ge?nt is op het model van de Postbank – al eerder met succes in even moeilijke markten te hebben ge?ntroduceerd.

Voor de introductie in Engeland heeft ING 25 miljoen pond gereserveerd, daarvan zal 15 miljoen gebruikt worden voor marketing, aldus het Financieele Dagblad. Een grote naamsbekendheid heeft ING nog niet in Engeland. Het bedrijf is er alleen actief via zakenbank ING Barings, de bank die grote bekendheid kreeg toen medewerker Nick Leeson 1,4 miljard dollar verloor met zijn beleggingen voor de bank in Azi?.

Bron:

http://www.emerce.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!