Image Search en Ask grootste stijgers in groeiende search markt.

Image Search en Ask grootste stijgers in groeiende search markt.

Het volume aan zoekopdrachten is tussen juni en oktober met 15% gestegen aldus Nielsen/Netratings. Google leidt met met een marktaandeel van 48% gevolgd door Yahoo! (22%), MSN (11%), AOL (7%) en Ask Jeeves (3%). Het zoekvolume bij Ask liet een groei van 77% zien. Daarmee profiteerde Ask het meest van het stijgende gebruik van zoekmachines. In totaal werden in oktober 5.1 miljard zoekopdrachten gedaan.

Ook bij de verticals zien we opvallende stijgingen. Image Search stijgt met 37%, Local met 19%, News met 13% en Shopping met 10%. Uitgebreidere cijfers vind je bij Nielsen/Netratings (PDF).


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 2 reacties op dit artikel

  • Wat is er nu waar van het gerucht dat Gates bezoekers geld wil geven voor het gebruik van zijn zoekmachine? Klinkt als een broodje aap..

    geplaatst op
  • Klinkt interessant, ik had gisteren nog een meeting met enkele overheidsheren die me vertelde dat er in Nederland verschillende initiatieven zijn op het gebied van Image en video search met automatische tagging en dergelijke. Een onderzoeksprogramma voor optische search, en nu blijkt dus dat er veel groei in zit.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.