IM This!

IM This!

IM This!

Op websites en weblogs staat vaak onder newsitems ‘e-mail dit door’ en ‘print dit artikel’. Vanaf nu kunnen we ook een artikel via MSN Messenger onder de aandacht brengen met ‘IM dit’.

Op het moment dat iemand kiest voor ‘IM This’ verschijnt er (in mijn geval) een MSN Messenger popup met daarin het lijstje van buddy’s die op dat moment online zijn. Nadat je iemand selecteert, ontstaat er direct een chat sessie met daarin de link naar het artikel als uitgangspunt. Binnen de MSN Messenger sessie verschijnt er een extra window (zoals bij een game, zoals Eccky) waarin het item te zien is.

Ik ben benieuwd wanneer we op deze wijze een nieuw automodel aan anderen kunnen tonen, of een gadget of een huis of .. Moet je nu eens kijken! En dan meteen de reactie zien van de anderen.

De komende jaren convergeren alle media met een batterij, stekker of accu. Er blijven twee types electronische berichten over: direct en uitgesteld. En dat voor tekst, spraak en beeld. SMS, IM en telefoonoproepen integreren in het directe bericht. Niemand heeft het over een paar jaar nog over ‘SMS’. Voicemail, e-mail zijn uitgestelde berichten. Vanuit een game of televisiecontent kunnen we iemand direct uitnodigen die na het accepteren direct in een totaal andere omgeving belandt. ‘IM This’ is een stapje in die richting: je trekt iemand direct in een andere omgeving.

update 17:16, extra venster nog even uitgelegd


Geplaatst in

DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Leuke optie, kan zeker wat toevoegen. Het wachten is op standaarden en standaard-implementaties zodat dit soort zaken gangbaar wordt zonder dat de consument er mee wordt overspoeld. Content wordt er immers niet duidelijker op nu ze steeds vaker gepaard gaan met zaken als print-knoppen, email-opties, blog-this-opties, im-this-opties, trackbacks, tags, channels, ratingsystemen en permalinks.

  Iets anders: hoe uitgesteld is email? Mensen worden via bv. hun mobiel 24 uur per dag bereikbaar per e-mail. De tijd dan e-mail een maal per dag wordt opgehaald is al achter de rug. Het medium fungeert steeds meer zoals SMS dat doet of ICQ-berichten dat deden: direct, maar zonder dat je meteen hoeft te reageren.

  Ik denk dat juist die tussenvorm van communicatie steeds meer in zwang zal raken omdat mensen gewoon niet overal meteen op kunnen of willen reageren.

  geplaatst op
 • Eigenlijk geef je bij berichten gewoon aan:
  -no matter what you do: dit moet je NU weten, en ik wil ook direct respons (bij e-mail is dat niet zo)
  -dit is heel erg belangrijk, zodra je tijd hebt, kijken!
  -dit is belangrijk
  -dit is belangrijk, als je er vandaag maar naar kijkt
  -enz.

  Je hebt idd gelijk. Berichten zijn altijd direct te zien. Het gaat meer om de respons die wordt verwacht: directe reactie of uitgestelde reactie.

  geplaatst op
 • Ik mis een url naar de pagina....

  geplaatst op
 • Stom. Je hebt gelijk. Kijk eens op alle pagina's op www.MSNBC.com Daar staan de 'IM-this' buttons bij elk artikel.

  geplaatst op
 • Zijn allemaal toepassingen die uit deze contest naar voren zijn gekomen: http://activity.msn.com/ Hele leuke dingen en inderdaad een voorbode van nog veel meer.

  Erwin, wat nu nog een beetje mist is een soort van gedragscode. Dit soort toepassingen gaan zeker niet werken wanneer iedereen maar te pas en te onpas besluit dat "no matter what you do: dit moet je NU weten, en ik wil ook direct respons (bij e-mail is dat niet zo)". Ik merk dat niet iedereen in staat is om die afweging (voor mij) goed te maken. Het aangeven van status (Bezet bijvoorbeeld) in Messenger is geen oplossing, tenzij je die per groep contacten zou kunnen zetten. Ik gebruik Messenger 8.0 (geen MSN meer...) en helaas kan dat nog niet...

  geplaatst op
 • @Yme. Een gedragscode voor Messenger zal er ongetwijfeld ontstaan. In het begindagen van e-mail kreeg ik de hele dag door de meest geweldige e-mailtjes. Dat lijkt nu een beetje voorbij. Ik weet dat bvb kettingbrieven het nog steeds goed doen, maar IK krijg ze zelden. Blijkbaar weten mijn contacten me goed in te schatten. En met Messenger zal (ook met IM this) iets dergelijks ook zeker ontstaan.

  Bij Messenger is naar mijn idee de code sowieso nog niet helemaal volwassen, ook nog niet voor 'gewone' oproepen. Veel mensen zetten hun status op 'Afwezig' terwijl ze er wel zijn. Gewoon als ze even geen zin hebben in oproepjes of superdruk zijn. Ook telt mee dat bijna niemand echt 'always on' is. Wanneer iemand zich aanmeldt bij Messenger, dan kan iemand anders dat zien, en meteen reageren. Dat kan flink irritant zijn. Je meldt je aan en je krijgt meteen drie chatsessies. In een tijd waarin iedereen echt altijd 'on' is, reflecteert onze online status ook echt wat we aan het doen zijn en kunnen we dat geselecteerde groepen laten weten. Dan kan ook de gedragscode volwassen worden.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.