IE 7: verbeterde beveiliging door low-rights instelling

IE 7: verbeterde beveiliging door low-rights instelling

Microsoft heeft aangekondigd dat de nieuwe versie van Internet Explorer voor Longhorn gebruik zal maken van een Longhorn security feature.

Kort samengevat is Internet Explorer in staat om te functioneren met zeer beperkte gebruikersrechten. Dat betekent dat gaten in de beveiliging van Internet Explorer minder grote gevolgen hebben dan op dit moment. Omdat Internet Explorer zelf functioneert met zeer beperkte gebruikersrechten, hebben de sites die misbruik maken van een beveiligingsgat onvoldoende rechten hebben om bijvoorbeeld programma’s te installeren of browserinstellingen aan te passen.

Microsoft introduceert dit idee als vrij revolutionair, maar onder andere Unix-achtige besturingssystemen zijn gebaseerd op deze principes. Of zou Microsoft een IE 7 kunnen uitbrengen zonder beveiligingsgaten? (van: IEBlog)


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.