iDEAL gelanceerd

iDEAL gelanceerd
, ING Groep
@evr

Logo iDEALiDEAL, de nieuwe standaard voor betalen op internet van ABN AMRO, ING Bank, Postbank en de Rabobank is vanaf heden in gebruik. Deze nieuwe betaalstandaard biedt de consument een nieuwe en veilige manier om online aankopen te betalen via vertrouwde omgeving van internetbankieren.

Als de consument bij aankoop in ??n van de aangesloten webwinkels kiest voor iDEAL, krijgt hij een scherm te zien waarin hij kan kiezen voor zijn of haar bank. De betaalomgeving ziet er hetzelfde uit als de internetbankieromgeving van zijn eigen bank. Alle transactiegegevens zijn al ingevuld, de klant kan de aankoop direct betalen met de digitale handtekening. Deze digitale handtekening wordt gezet met het vertrouwde beveiligingstoken van de eigen bank van desbetreffende klant.

Aangezien 93% van de omzet van Nederlandse webwinkels van Nederlandse consumenten komt, is er voldoende potentieel voor iDEAL aldus de gezamenlijke banken. Men verwacht dat binnen enkele jaren 50% van alle online aankopen in Nederland via iDeal lopen en vooral betalingen via acceptgiro en eenmalige machtigingen zullen gaan vervangen.

Voor dat laatste wordt het dan wel tijd dat het aantal aangesloten winkels fors wordt uitgebreid met ook een paar grote namen.

bron: persbericht iDEAL.


DelenEr zijn 9 reacties op dit artikel

 • Hoezee! En een hele interessante en opvallende prijsstelling van ING/Postbank: 0.75 cent per transactie, geen aansluitkosten, geen maandelijkse fee. Daarmee kunnen ze wel eens de hele markt aan kleine internetwinkeliers naar zich toetrekken. En wat maken vele kleintjes? Nou? Nou?

  ABN AMRO houdt de kaken vooralsnog stijf op elkaar wat hun tarieven betreft. Ik heb de indruk dat ze mensen voor het gesprek naar kantoor willen krijgen, maar of dat nou zo'n verstandige tactiek is...

  Waar ik vooral benieuwd naar ben zijn de tarieven van payment service providers als Ogone, Buckaroo etc. Die zijn waarschijnlijk nog aan het rekenen of onderhandelen omdat de banken hun tarieven zelf nog maar net weten.

  geplaatst op
 • Heb je ook naar de tarieven van Rabo gekeken?
  http://www.rabobank.nl/info/execute/node?node_id=326730

  Net wat Anders zegt, de prijsstelling van ING/Postbank kan wel is een hele goede zijn om alle kleintjes naar zich toe te trekken. Ik ben voornamelijk benieuwd hoelang het duurt voordat de grote jongens er gebruik van gaan maken.

  geplaatst op
 • "0.75 cent per transactie". Eindelijk micropayments, dacht ik enthousiast, maar het blijkt 0,75 te zijn :-)

  geplaatst op
 • Ogone biedt iDEAL aan via hun bestaande abonnementen. Het enige wat je moet doorgeven aan Ogone is je iDEAL id-nummer. Daarnaast moet je via je bank een iDEAL-contract afsluiten (Rabobank vanaf € 40 p.mnd).

  Met iDEAL standaard van de Rabobank kun je nog geen creditcard-betalingen aanbieden. Hiervoor moet je extra betalen per maand. Wil je en iDEAL en creditcard-betalingen aanbieden dan ben je al snel € 80 p.mnd kwijt.

  Tot op heden nog geen prijsinfo van ABN AMRO bekend.

  geplaatst op
 • ... en de tarieven van ABN AMRO (met veel moeite gevonden):

  http://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/tarieven/betalen/trf_z_tarieven_afrekenen_via_internet.html

  Entreekosten € 100,00
  Abonnement € 50,00 per maand

  ING rekent trouwens geen maandbedragen voor het instappakket van iDEAL en boeken de bedragen in batch één keer per dag op je rekening. Scheelt weer transactiekosten.

  Wil je via ING ook creditcard-betalingen aanbieden dan ben je wel duur uit. Ongeveer € 120 p.mnd. Leuk detail: ING gebruikt Ogone als platform voor internetbetalingen en Ogone rekent € 40 p.mnd.

  geplaatst op
 • Volgens mij gelden tarieven van ING van 0,75 per transactie alleen voor iDEAL overboekingen. Voor de internetkassa rekent ING abonnementskosten van 125 euro per maand en entreekosten van 499-749 euro. Zie op http://www.ingbank.nl/inet/cmn/common/cmn_index.jsp?unit=COR&paginakey=1754

  geplaatst op
 • Alle opgesomde informatie over iDEAL van uit de concumenten en klanten van TripleDeal staat hier http://www.quiro.nl/nl_NL/vraag/Wat_kunnen_we_met_iDEAL?.html

  geplaatst op
 • Wij zijn een Belgisch bedrijf dat via twee websites dvd's verkoopt. De eerste website voor alle soorten dvd's en de tweede voor erotische dvd's. Nu hadden wij Rabobank gecontacteerd omdat wij ideal ook op onze website willen aanbieden. Momenteel bieden wij reeds Visa, Mastercard, KBConline en American Express aan via Ogone.

  Wij krijgen echter te horen dat dit niet kan omdat wij erotische dvd's verkopen. Maar onze concurrenten die bieden wel reeds Robo Direct aan. Heeft er soms iemand een oplossing hiervoor ?

  Bedankt,

  Hans Mignon

  geplaatst op
 • Planet: (...) Ogone, intermediair voor webbetalingen, noteerde in oktober 2005 dat al acht procent van de betalingen via het nieuwe systeem Ideal gaat. (...)

  Dat gaat snel!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.