Huisartsen met PDA naar spoedgevallen

Huisartsen met PDA naar spoedgevallen

Huisartsen in de regio Enschede gaan vanaf het einde van deze maand met een pda op pad naar pati?nten die door een beroerte zijn getroffen. Deze pda geeft toegang tot het elektronische pati?ntendossier.

De proef is onderdeel van het Freeband-project ‘Telecare’ en is erop gericht de zorgverlening bij een beroerte te verbeteren met behulp van mobiele informatie- en communicatie technologie. Het Telecare-project is een samenwerkingsverband van het Telematica Instituut, Roessingh Research and Development, Universiteit Twente en Atos Origin.

Bron:
http://www.computable.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Goed plan. Ik ken een real time concept met een pace book (a4 potrait screen) met handschrift herkenning wat door artsen en specialusten wordt gebruikt in ziekenhuizen. Toegang tot medische gegevens aan het bed van de patient. analyse's medicijnprescriptie alles direct beschikbaar en centraal geadministreerd. Proef loopt op een Paceblade van Tulip en software uit Nederland. Erg effectief en veilig lijkt mij.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.