Hoeveelheid spam met 85% gedaald

Hoeveelheid spam met 85% gedaald

Parool: De hoeveelheid ongewenste e-mail (spam) is in Nederland in anderhalf jaar tijd gedaald met 85 procent. Dit heeft de telecomtoezichthouder Opta vorige week bekend gemaakt. Het aanpakken van een relatief klein aantal spammers blijkt de stroom aanzienlijk geholpen te hebben. De Opta legde acht spam-verspreiders een boete op, waarvan de hoogste 42.500 euro bedroeg.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Internet blijft een medium waar op een onethische manier vrij gemakkelijk veel geld verdient kan worden. Ook Ilse Media lijkt er niet vies van te zijn.

  geplaatst op
 • Heb inmiddels een vraag uitstaan bij NU.nl om te horen hoe het nu precies zit!

  geplaatst op
 • Lijkt me een zinvolle discussie.

  geplaatst op
 • Dat de hoeveelheid spam met 85% is gedaald is volgens mij niet correct, misschien is de hoeveelheid vanuit Nederland verzonden spam met 85% gedaald, of is het aantal klachten met 85% gedaald.
  Spam is een mondiaal probleem, en als ik zie hoe veel spam ik in mijn spamfilters krijg komt er maar weinig uit Nederland en zie ik geen daling.

  geplaatst op
 • Helemaal mee eens, Ludo. Het aantal spam-mails stijgt langzaam maar gestaag, en is in mijn geval voor 100% afkomstig uit het buitenland.

  geplaatst op
 • Wat een onzin, wij (Daisycon) ontvangen dagelijks meer dan 40.000 spamberichten en dat aantal stijgt gestaag...

  geplaatst op
 • De OPTA heeft drie verzenders van spam in totaal 60.000 euro aan boetes opgelegd. Onder de overtreders bevindt zich het beruchte bedrijf Speko aldus Webwereld.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.