Hoeveel mensen gebruiken RSS?

Hoeveel mensen gebruiken RSS?

Dave Winer:

I think we’re still in the early-adopter mode right now and I’d be surprised if more than 2 percent of internet users are also RSS users.


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Hierbij ventileer ik mijn mening over rss:

  RSS is handig door haar eenvoud en reeds in gebruik bij 'grotere' spelers, zoals Mozilla Firefox en Yahoo!

  Enige bedreiging voor RSS is haar succes. Immers wanneer er meer advertenties op staan dan 'relevante' berichten zullen mensen eerder op zoek gaan naar een 'beter' alternaltief.

  Persoonlijk ben ik erg tevreden over de RSS-streams, waaronder deze van marketingfacts.nl.

  geplaatst op
 • Ik gebruik RSS sinds een maand of zo en ben er heel tevreden over, ik merk dat ik me sneller ontwikel op vlakken waar ik relatief nog weinig van wist door de voortdurende stroom aan informatie in hapklare brokken.

  Ik denk ook wel dat weinig mensen nog maar gebruik maken van RSS, maar 2% vind ik wel erg laag, ik schat zélf het gebruik op tussen 5 en 10%.

  geplaatst op
 • Hallo Marco, gisteren je presentatie gehoord in Rotterdam. Goed verhaal en erg interessant! Wordt de presentatie nog online gezet? Ik heb vergeten mijn visitekaartje bij je in te leveren :(

  geplaatst op
 • Als we de adoptiecurve van Everett Rogers als uitgangspunt nemen en ik mijzelf niet reken tot de pioniers (< 2,5% markt) maar tot de early adaptors (< 13,5% markt), dan schat ik het aantal RSS-gebruikers iets boven de 2,5%

  Gisteren tijdens Nationale Uitgeefdag 2004 werd mij overigens duidelijk dat (zeker in de uitgeverswereld), RSS niet of nauwelijks bekend is. Presentatie van gisteren heb ik online gezet en kan hier worden gedownload (alleen voor geregistreerde gebruikers).

  Dank voor het compliment overigens :-)

  geplaatst op
 • Marco, ik denk dat je gelijk hebt, toch zijn het vaak de influencers die op dit moment RSS feeds gebruiken: als ik kijk naar Google (desktop search), Mac OSX tiger met Spotlight (ook desktop search), MSN Search (met desktop search in de pijplijn) EN de mogelijkheid tot gegevensoverdracht die RSS feeds bieden, dan denk ik dat we zo langzamerhand op tippingpoint zitten voor Internet 2.0

  geplaatst op
 • Persoonlijk zou ik redelijk onthand zijn zonder RSS. Het bijhouden van relevante informatie wordt dan een flinke klus.
  Ik denk ook dat Erwin een rake opmerking maakt: veel nieuwe informatie in hapklare brokken. Alleen moet je de bron kunnen controleren (zoals met de meeste webpagina's). Maar ook in RSS land zullen de voorlopers wel weer 'natuurlijke' autoriteit krijgen.
  Bovendien is het leuk om te zien dat, als je meerdere soortgelijke weblogs via RSS volgt, je hetzelfde nieuws meerdere keren langs ziet komen. Er ontstaat een nieuwe race: wie heeft het nieuws als eerste?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.