Hoe voelt de blogosfeer zich vandaag?

20 februari 2006, 06:47

Hoe voelt de blogosfeer zich vandaag?

Ik volg al een tijdje het werk van Gilad Mishne van de Universiteit van Amsterdam en dan met name zijn werk aan de stemmingsbarometer voor de blogosfeer: MoodViews (waarvoor hij o.a. samenwerkt met ilse media). Inmiddels zijn de MoodGrapher, MoodTeller en MoodSignals beschikbaar. De MoodSpotter en MoodFeeds komen later dit jaar aldus de website. Gilad Mishne analyseert al geruime tijd de blogosfeer en kijkt daarbij vooral naar de stemming van de blogpostings op basis van tekstanalyses. Helaas zijn de tools (voorlopig) alleen beschikbaar voor de Engelstalige blogosfeer.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  mangold

  Raar grafiekje. De rode lijn (Rate of change) moet volgens mij onder de nullijn gaan als de zwarte (Absolute counts) daalt.


  20 februari 2006 om 07:38
  Nils Rooijmans

  we werken inderdaad samen met de UvA, een nederlandstalige variant staat op het lijstje…nog even wachten dus voordat we eits dergelijks voor web-log.nl kunnen laten zien.


  20 februari 2006 om 15:02

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!