Hoe staat het eigenlijk met RSS in Nederland?

7 mei 2005, 08:41

Het is de laatste tijd stil rondom de ontwikkelingen van RSS. Stilte voor de storm of moeten we toch concluderen dat RSS het niet gaat redden?

Naar aanleiding van een recent onderzoek van Market Sentinel Ltd voor de Engelse markt, is hier en daar alvast een aardig lijstje ontstaan van Nederlandse bedrijven die gebruik maken van RSS.

Ter herinnering wijs ik ook nog even op de lijst op dit weblog en de lijst van DialogAMI. Meest recente toevoegingen zijn de RSS-feeds van Ahold en SNS-bank (voor beleggers).

Uiteraard hoor ik graag van nieuwe iniatieven!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

5 Reacties

  Sipke

  Ik mis alle kranten en nu.nl.

  Met name nu.nl en het AD hebben nu toch redelijk wat feeds.


  7 mei 2005 om 09:49
  Robert

  Marco, waar kan ik die RSS-feeds van Ahold en SNS vinden?


  7 mei 2005 om 10:21
  Robert

  Bedankt! Dat ik die zelf niet vinden kon 😉


  7 mei 2005 om 10:34
  George

  Robert, het probleem dat jij had is herkenbaar. Je kon de RSS feed niet vinden. Er zijn zoveel bedrijven die een prachtige en handige RSS feed hebben maar dit niet duidelijk communiceren naar hun bezoekers. Dit is iets waar zeker aan gewerkt moet worden. Ik wil gewoon op de homepage het RSS icoontje zien staan.

  Overigens zal RSS pas echt doorbreken als het geïntegreerd wordt in Internet Explorer.


  7 mei 2005 om 14:53
  media

  RSS-feeds zijn bij SNS en Ahold inderdaad aardig ‘verstopt’. Wel op de gerelateerde doelgroeppagina, maar inderdaad niet op de homepage.


  7 mei 2005 om 17:39

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!