Hoe gevaarlijk is fake traffic voor de online advertentiemarkt?

Hoe gevaarlijk is fake traffic voor de online advertentiemarkt?

We wisten het natuurlijk al langer maar toch was het weer even schrikken toen we een paar weken geleden konden lezen over ‘Maya Sharma’, een alleenstaande moeder uit India die voor haar werk de hele dag niets anders doet dan op online advertenties klikken. Voor iedere klik ontvangt ze van haar opdrachtgever een paar Roepies. Saai werk maar huisvrouwen en studenten verdienen op die manier toch snel $100 tot $200 per maand. Op dit moment absoluut big business in landen zoals India, maar ik verwacht en hoop dat deze vorm van klikfraude van korte duur zal zijn.

Gevaarlijker lijkt mij de opkomst van softwarepakketten zoals I-faker. Met een simpele druk op de knop kun je met I-faker duizenden unieke IP-bezoekers naar je eigen (of andere) website sturen. Ben benieuwd hoe organisaties als STIR daar mee omgaan in de toekomst.

Verder lezen:

India’s secret army of online ad ‘clickers’
http://timesofindia.indiatimes.com/

I-FAKER DESKTOP PRO version 2
http://www.i-faker.com/


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 2 reacties op dit artikel

 • Ongelooflijk, na spam, ad- en spyware en krijgen we nu dit. Pleit wel voor performance based afspraken met exploitanten. Wie gaat er immers nu nog betalen voor fake klikken of bezoekers?

  Ging Google trouwens niet een vestiging openen in India? Nu begrijp ik waarom :-)

  geplaatst op
 • Tgebeurd allang.
  Ik heb zelf een site waart ik mijn leden betaal om ads te klikken.
  Adverteerders weten dit gelukkig wel.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.