Hoax leidt tot stormloop

19 december 2004, 09:43

Een vals e-mailbericht heeft ertoe geleid dat Amerikanen massaal contact hebben gezocht met een landelijke dienst die moet voor-komen dat een mobiel telefoonnummer gebeld kan worden door telemarketeers.

In het e-mailtje worden mensen gewaarschuwd voor nieuwe rechten voor telemarketingbedrijven, die vanaf 1 januari gaan gelden. Indien mensen niet v??r afgelopen woensdag om anonimiteit zouden hebben gevraagd, krijgen commerci?le instellingen de beschikking over de nummers. Zo ongeveer luidde de waarschuwing.

De Federal Trade Commission (FTC), die de echt bestaande ‘bel-niet-dienst’ in 2002 in het leven heeft geroepen heeft verklaard in ??n week 9,5 miljoen reacties te hebben gekregen van consumenten die vreesden voor hinderlijke telemarketeers. Normaal ontvangt de FTC 200.000 blokkeerverzoeken per week.

De veranderende regelgeving is evenwel onzin. “Het enige juiste in het e-mailtje was het bestaan van onze online blokkeermogelijkheid”, aldus een woordvoerster van de FTC.

Bron:

http://www.telegraaf.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!