Henk Jan Beltman (Tony’s Chocolonely): “We maken chocolade om onze boodschap wereldkundig te maken”

Henk Jan Beltman (Tony’s Chocolonely): “We maken chocolade om onze boodschap wereldkundig te maken”

Chief Chocolate Officer. Henk Jan Beltman van Tony's Chocolonely heeft in ieder geval een leuke job title. Maar nog belangrijker is de boodschap die het merk wereldwijd verspreid: ze willen de allerlekkerste chocolade maken zónder nare bijsmaak.

Tony's Chocolonely koopt hun cacao rechtstreeks in bij de boerencoöperaties in Ghana en Ivoorkust waarmee ze een langetermijnrelatie hebben. Een belangrijke stap richting 100 procent slaafvrije chocolade.

Beltman: "De wereld is ongelijk verdeeld. Dat thema moet gewoon op tafel. Dat moet bespreekbaar zijn. Op het moment dat je bij chocoladeconsumptie iedere keer realiseert dat je soms een kleiner stukje en soms een groter stukje ontvangt, is de booschap duidelijk." 

Ze geven het goede voorbeeld en zijn vastbesloten om de chocoladewereld te veranderen. Beltman praat ons gepassioneerd bij over deze missie.

Henk Jan Beltman

Is Henk Jan Beltman een moderne Willy Wonka? Nee, maar hij is wel 'crazy about chocolate and serious about people'. Hij werd dit jaar uitgeroepen tot Marketeer of the Year 2016 tijdens de Dutch Marketing Awards 2016. 

Beltman werkt voor een bijzonder bedrijf dat we allemaal kennen. De vrolijke wikkels van de chocoladerepen knallen het supermarktvak uit. Maar die opvallende wikkels zijn één ding, dat dit bedrijf enkel slaafvrije chocoladerepen op de markt bengt, is pas echt het vermelden waard. Beltman wordt 'marketeer en ondernemer met een missie' genoemd: een rol die past bij een chocolademerk als Tony's Chocolonely.

Dit interview verscheen eerder op 7ditches.tv.


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.