Helft kinderen zit iedere dag te gamen

Helft kinderen zit iedere dag te gamen

Meer dan de helft van de kinderen tot 15 jaar speelt dagelijks computerspelletjes. Dat blijkt uit een onderzoek onder 4000 kinderen door JuniorSenior.

Van de jongens en meisjes zit 61 procent iedere dag te gamen, een kwart daarvan zit meer dan twee uur achter de computer. De meeste van de respondenten sparen zelf voor het computerspel (39 procent). De speelgoedwinkel is nog steeds de favoriete plaats om het spel te kopen, maar de gamespeciaalzaak rukt ook op in populariteit. Ongeveer 12 procent maakt een kopie van het spel van een vriendje of vriendinnetje.

Informatie over nieuwe games hoort 32 procent van de kinderen het eerst via vrienden, reclame staat op de tweede plaats met 26 procent.

Het liefst wordt een spel alleen gespeeld, zo zegt 83 procent. Met name meisjes spelen liever alleen dan met of tegen iemand. Actie- en avontuurspellen zijn het populairst, gevolgd door racespelletjes. Het minst gewaardeerd zijn de puzzel- en oorlogsspellen.

Bron: BN


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.