Heineken geeft signaal af

Heineken geeft signaal af

Een klein berichtje maar met belangrijke inhoud over biergigant Heineken trof ik aan op de website van Brandrepublic.

In een interview met The Times meldt managing director Rob Marijnen van Heineken dat het TV-budget 10 miljoen euro in de UK wordt ingeruild voor sportsponsoring. Reden hiervoor is de afgenomen effectiviteit van het medium TV. Heineken kerngroep 18-26 is steeds lastiger te bereiken via de te drukke reclameblokken op televisie en bovendien vind men het medium te duur. Marijnen sluit toekomstige televisieadvertising niet uit maar gaf aan voor dit moment naar andere mogelijkheden te kijken om de merken van Heineken te promoten.

De activiteiten rondom de Champions League voetbalwedstrijden lopen gewoon door en worden mogelijk zelfs uitgebreid. Met deze ?move? geeft Heineken een belangrijk signaal af aan de televisie en reclamemarkt.

Ook in Nederland investeert Heineken heel veel in sportsponsoring en zal de komende jaren nog nadrukkelijker de (passieve en actieve) sportbeleving van de consument als ?cross over? gebruiken voor de bierboodschappen. Een voorbeeld is het WK voetbal volgend jaar in Duitsland waarvoor Heineken na de Champion League het grootste evenementen budget ooit heeft gereserveerd. Heineken zal vooral veel aandacht besteden aan de ?Beertender? met de concurrentie op de loer?


Geplaatst in

DelenEr zijn 5 reacties op dit artikel

 • Deng!

  Is er al bekend hoe ze die sportsponsoring gaan invullen?

  geplaatst op
 • Een goede move denk ik, want inderdaad zijn deze mensen minder en minder te bereiken. Wel apart dat ze juist in sportsponsoring veel verder gaan, aangezien alcohol en sport juist ge-destimuleert zou moeten worden volgens velen. Maar ze zullen wel vrolijk CL en WK gaan sponsoren. De volgende stap: andere events? Festivals (LowLands), muziek (Heinken Music Hall) etc verder uitbreiden?

  geplaatst op
 • @Bas, destimuleren? Wel eens in de kantine van een amateurvoetbalclub geweest? :) Een groter bierbolwerk ken ik niet of het moet een concert van Rowe Heze zijn.

  geplaatst op
 • @at ik zeg toch ook 'zou moeten worden' en in woord stelt Heineken dat ook te doen, net als ze alcohol en verkeer niet supporten (daarom sponsoren ze geen autosport).

  geplaatst op
 • Is het niet "Heineken"

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.