Hanneke Stegweg (oprichter iLost): “Wij hebben de luxe dat we ons fundament kunnen verstevigen”

Hanneke Stegweg (oprichter iLost): “Wij hebben de luxe dat we ons fundament kunnen verstevigen”

29.000 mensen heeft Hanneke Stegweg, oprichter iLost, al geholpen bij het terugvinden van verloren spullen; van portemonnee tot duur horloge. Hanneke: "Ik geloofde dat er eerlijke mensen bestaan en dat blijkt dus ook zo te zijn."

Hoe werkt het? Hanneke: "Het is een platform voor gevonden voorwerpen. Met name organisaties vinden doorgaans veel voorwerpen die bij de rechtmatige eigenaar terug moet komen. Maar ook particulieren kunnen een gevonden voorwerp online zetten. Je maakt een foto die je online kunt publiceren. Als jouw verloren voorwerp is gevonden, moet je bewijzen dat het van jou is door middel van een foto."

20 tot 100 voorwerpen per dag

iLost werkt samen met het Rijksmuseum, Amsterdam ArenA, RAI Amsterdam, alle vervoerders van de randstad, gemeentes, pretparken en universiteiten. Hanneke: "We vinden van 20 tot 100 stuks per dag. Juist reizigers verliezen veel voorwerpen, maar ook de dagjesmensen. In hotels vergeten gasten ook vaker voorwerpen."

"Juist voor de kleinere organisaties waar we mee samen werken is het erg gemakkelijk. Zij hebben geen aparte afdeling die gevonden voorwerpen terugbrengt bij de eigenaar. Maar ook voor de grotere organisaties levert het een bijzonder voordeel op: de callcenters worden zestig procent minder gebeld over verloren voorwerpen. We sluiten verschillende abonnementen met deze organisaties af."

Groei

Het is eigenlijk een no-brainer. Welke organisatie wil niet aangesloten zijn op een compleet platform dat met een 9,1 wordt beoordeeld door alle gebruikers? Hanneke: "Er zijn nu veel meer inkomende aanvragen om op iLost te komen. Maar dat moet je natuurlijk opbouwen. Aan het begin is er toch weerstand tot verandering. Mensen hebben een eigen ordner en dat doen ze al twintig jaar op die manier."

Ondernemen met passie

Na vier jaar ondernemerschap blikt Hanneke terug op een periode met vele ups en ook enkele downs. Hanneke: "Ik geloof heel sterk in mentorschap. Ik heb verschillende mensen om mij heen verzameld die ik kan raadplegen bij vraagstukken. In het begin deed ik heel vaak een beroep op deze mensen, nu is dat iets minder. Ik heb acht mensen die samen met mij aan iLost bouwen. Het is heel belangrijk om mensen te vinden die goed bij je passen."


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.