Gulden is terug. In Rusland

12 december 2006, 10:16

Cafe Gulden in St. PetersburgIk ben al een tijd op zoek naar succesverhalen van Nederlandse ondernemers in Rusland. Vooral in nieuwe media die zich daar bijzonder snel ontwikkelen. En veel kansen bieden om Nederlandse concepten naar Rusland te exporteren. Voorlopig geen voorbeelden uit de digitale wereld, wel een leuk verhaal over een off-line succes. Het gaat om een keten van cafés in Sint-Petersburg met de Nederlandse eigenaar en een prachtige oer-Hollandse naam ‘Gulden’. Met bitterballen en kibbeling op het menu. Het Russische bureau Paprika Branding heeft de huisstijl ontworpen. Als je goed naar het logo kijkt, dan zie je een vork en een lepel in plaats van twee tulpen. “Als je dit meteen ziet, dan heb je honger en moet je café Gulden bezoeken”, aldus Margarita Vasilieva van Paprika Branding. En tenslotte een grappige foto van een serveerster in de bedrijfskleding van Gulden.

Zo ziet een typisch Nederlandse vrouw er blijkbaar uit in de ogen van de Russen:-)))

Serveerster van cafe Gulden in St. Petersburg

Serge Fenenko
Strategy Director bij Novocortex

Strategy Director van het internet marketingbureau Novocortex, na 7 jaar marketing en business development bij Rabobank. Novocortex is gespecialiseerd in interactieve marketing en Internet Strategie Audits. We werken internationaal - in Nederland, Zwitserland, Rusland, Oekraïne, Kroatië etc. Novocortex maakt interactieve campagnes, virals en iPhone games die aandacht in sociale media en prijzen op internationale festivals winnen.

Categorie
Tags

3 Reacties

  rjmvandiepen

  Vooral die maillot/panty en schoenen zijn zeer herkenbaar 🙂


  12 december 2006 om 10:36
  Annet

  Haha, leuk. Nu nog geiten Peter ernaast en ze kunnen daar ook Wiener Schnitzel op de kaart zetten.


  12 december 2006 om 10:44
  serge.fenenko@novocortex.com

  Ja, ik vond hem ook geestig en kon het niet laten om de foto te publiceren:-) Het is wel conform de huisstijl. Overigens was het merk Gulden met een gezonde dosis humor gelanceerd. Ik heb ook een advertentie gezien met vragen zoals: “Wat is een bitterbal? – A. Spel van de Nederlandse matrozen, B. Frisdrank, C. Vleesballetjes”


  12 december 2006 om 10:56

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!