• Mobile
    wordt gesponsord door

Grootste groei van pc-bezit en aantal internetaansluitingen is voorbij

Grootste groei van pc-bezit en aantal internetaansluitingen is voorbij

Uit cijfers van de Nipo Interactive E-Monitor blijkt dat de penetratie van het pc-bezit de afgelopen vijf jaar zeer geleidelijk is toegenomen van ongeveer 48% tot 72%. De internetpenetratie is toegenomen van ongeveer 6% begin 1997 tot 59% nu.

De grootste groei is echter voorbij. Verder blijkt dat slechts 18% van de pc-bezitters niet beschikt over een internetaansluiting. Dat percentage zal nog lager uitvallen als rekening gehouden wordt met de vele pc`s die ergens staan opgeborgen en dus niet meer worden gebruikt. Het aantal ISDN-aansluitingen groeit niet meer en het aantal gewone modemaansluitingen is duidelijk op zijn retour. ADSL begint met 4% van het totaal aantal internetaansluitingen langzaam van de grond te komen, maar men struikelt over het algemeen nog over de hoge abonnementskosten. In West-Europa heeft ADSL internet via de tv-kabel ingehaald. ADSL was goed voor 56% van de aansluitingen en internet via de kabel was goed voor 44% van de aansluitingen. Van alle internetaansluitingen was 6% breedbandig.

Bron:
Adfo Web oktober ‘02


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.