Gratis recept voor morning-afterpil via internet

3 september 2003, 13:29

De Stichting Anticonceptie Nederland biedt via haar website de mogelijkheid om gratis een recept voor de morning-afterpil aan te vragen. Voor deze pil is in Nederland een recept nodig en volgens de stichting is dat vooral in het weekeinde een probleem. De stichting vindt dat de pil zonder recept te koop moet zijn.

De christelijke partijen CDA, SGP en de ChristenUnie vinden het verstrekken van recepten via internet letterlijk en figuurlijk ongezond. Zij hebben staatssecretaris Ross van Volksgezondheid gevraagd tegen het verstrekken van het recept op te treden.

De morning-afterpil, die onder meer is bedoeld om ongewenste zwangerschap te voorkomen bij mislukte vormen van anticonceptie, is onder meer in Belgi?, Frankrijk en Engeland zonder recept verkrijgbaar. In Nederland niet. Daar is nog een doktersrecept nodig.

De Stichting Anticonceptie Nederland stelt overigens wel op de website dat ze geen recept mag verstrekken aan mensen jonger dan zestien jaar. Daarvoor is de toestemming van een ouder of voogd nodig. De stichting meldt zelf dat zij de juistheid van de gegevens die aanvragers van een recept invoeren niet kan controleren. Daarom vraagt zij de aanvragers aan te geven of de gegevens die ze hebben opgegeven juist zijn. Dan ligt de verantwoordelijkheid voor de aflevering wettelijk bij de apotheker waar de aanvrager zich met het recept meldt, stelt de stichting op haar website.

Bron:

http://www.telegraaf.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

3 Reacties

  Dave Veenendaal

  geachte lezer, ik zit met een groot probleem. Een vriend en een vriendin van mij hebben al 3 á 4 weken verkering en hebben met koningenacht voor het eerst geneukt. Eerder op de nacht met, maar later zonder condoom. Nu hebben zij geen idee welke instanties om raad te vragen en ik bood hulp. nu schrijf ik jullie met de vraag of het recept voor haar op mijn naam kan of op de hare moet. het is nu zaterdagmiddag en zij hebben voor hun gevoel nu een groot probleem. Ik vroeg mij ook af waar ik jullie recept kan afhalen. bedankt voor het aanhoren en in reactie afwachtend, D. Veenendaal


  1 mei 2004 om 12:40
  piet

  god zegt gij zult geen seks hebben voor het huwelijk. Doet u dat wel zal satan bezit van u nemen en zal u gestraft worden!!!


  11 december 2007 om 18:23
  richard

  kk op jong vieze christelijke kut hoer


  18 juli 2013 om 21:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!