Gratis online test informatieliquiditeit

Gratis online test informatieliquiditeit

Sybase heeft een gratis online test ontwikkeld waarmee bedrijven inzicht kunnen krijgen in hun ?informatieliquiditeit?. Dit is de ratio voor het transformeren van bedrijfsgegevens naar economische waarde. De interactieve test wordt samen met Forbes.com aangeboden en is te vinden op de website informationliquidity.com.

Uit deze test volgen een diagnose en een voorstel om de toegangssnelheid, doorstroming en kwaliteit van gegevens in bedrijven te verbeteren.

Sybase speelt hiermee in op de grote uitdaging waarvoor bedrijven zich vandaag de dag gesteld zien op het gebied van technologische infrastructuur en bedrijfsapplicaties. Ondanks grote investeringen in ICT, worstelen bedrijven met het economisch nut van software en hardware. Zo is er volgens marktonderzoeksbureau AMR Research in 2002 in de hele wereld voor maar liefst 41 miljard dollar aan enterprise software ingekocht.

De informatieliquiditeit is af te leiden uit drie variabelen: de informatiestroom, de snelheid waarmee informatie beschikbaar is, en de kwaliteit van de informatie. De informatiestroom komt bijvoorbeeld niet op gang als data in gegevenssilo?s blijven opgesloten. De toegangssnelheid komt in het gedrang als gegevens niet snel toegankelijk zijn als een gebruiker erom vraagt. Kwaliteitsproblemen tenslotte ontstaan als gegevens in het verkeerde datatype staan, of verouderd zijn.

De online test toetst op deze drie variabelen, waarna er een analyse van de bestaande informatiestroom, toegangssnelheid en kwaliteit gemaakt wordt, gevolgd door een voorstel voor acties en door Sybase aangedragen oplossingen om de informatieliquiditeit te verhogen. Aanvullend kunnen bezoekers case studies raadplegen voor het verbeteren van hun informatieliquiditeitsscore.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.