Google’s Online reading room

Google’s Online reading room
, ING Groep
@evr

Google heeft het recht gekregen boeken van de bibliotheek in New York en de universiteiten van Harvard, Stanford, Michigan en Oxford te indexeren. 

Op zich is het het digitaal beschikbaar stellen van boeken door Google niet nieuw, maar de recent verkregen rechten verbeterd Google’s concurrentiepositie ten opzicht van Yahoo en Microsoft. Google beseft dat de concurrentiestrijd niet alleen op het vlak van desktop search applicaties speelt.  Het online beschikbaar komen van dit materiaal trekt nieuwe bezoekers en daarmee advertentieinkomsten.

Een makkelijke klus zal het niet zijn. Het bestand van de universiteit van Michigan bestaat uit 7 miljoen boeken, alleen dat kost Google al zes jaar. Google zal afhankelijk van de auteursrechten het geheel of delen van de publicaties online beschikbaar stellen.

“It’s a significant opportunity to bring our material to the rest of the world,” aldus Paul LeClerc, president of the New York Public Library. “It could solve an old problem: If people can’t get to us, how can we get to them?”


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.