Google weigert illegale medicijnadvertenties

Google weigert illegale medicijnadvertenties

Zoekgigant Google accepteert niet langer advertenties van ongeregistreerde apothekers. De zoekgigant volgt hiermee andere populaire websites die daarmee de illegale distributie van geneesmiddelen zoals Vicodin willen intomen.

America Online begon twee jaar geleden al met het aan banden leggen van advertenties van ongeregistreerde apotheken. Overture Services dat advertenties doorverkoopt aan sites als Yahoo! en MSN, startte daar vorige maand mee.

Amerikaanse wetgevers richten zich bij de aanpak van illegale medicijnverspreiding steeds meer op derden, zoals websites en kredietbedrijven, die het illegale handelaren eenvoudig maken om in potentie gevaarlijke medicijnen te verkopen. Deze focus lijkt zijn vruchten af te werpen.Ook de belangenvereniging van legale apotheken en Drugstore.com, een grote legale online speler, oefenen druk uit om internetmarketing voor illegale apothekers te verbieden.

Het advertentieverbod van Google heeft overigens geen invloed op de niet-commerci?le zoekresultaten van gebruikers.

Bron:
http://www.telegraaf.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.