Google-story kent alleen superlatieven

Google-story kent alleen superlatieven

Google is opgericht door freaks en wordt gerund door 650 freaks. Maar het is wel een van de bestgeleide bedrijven in de technologie-sector. De winst over vorig jaar wordt geschat op 60 tot 300 miljoen dollar.

Bij een eventuele beursgang is Google dan ook naar verwachting 1 miljard dollar waard. De eerste 18 maanden verdiende Google geen cent, maar nu koppelt het advertenties (in de rechter kolom) aan enorme aantalen zoekwoorden. Wie meer betaalt komt hoger in de lijst. Simpel en doeltreffend. Uniek is dat Google zowel favoriet is bij technici, professionals, als bij het grote publiek. Bij Google telt elke byte. De voorpagina bevat maar 37 woorden. Snelheid is alles. Vier jaar geleden duurde een gemiddelde zoekresponse 3 seconden, nu 0.2, en dat moet nog verder terug. Google heeft 10.000 servers die per dag 150 miljoen zoekopdrachten verwerken van 67.6 miljoen bezoekers. Hebben die iets te klagen of te vragen dan doen ze dat. 10 werknemers verwerken emails van gebruikers.

Bronnen:
http://www.internetjournalist.nl/
http://www.fastcompany.com/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.