Google patenteert advertenties in RSS

Google patenteert advertenties in RSS

SearchengineWatch komt met het nieuws dat Google een patent heeft ingediend. ‘For incorporating targeted ads into information in a syndicated, e.g., RSS, presentation”.

Had Microsoft al briljante patentaanvragen, Google gaat vrolijk meedoen met die trend. Ik denk dat het absurd is om iets te patenteren wat al behoorlijk wijdverspreid raakt. Verder vraag ik me af of dit niet de ontwikkelingen tegenhoudt op het (commerciele) RSS-vlak?


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 3 reacties op dit artikel

  • Nu google rss feeds in mygoogle heeft gestopt en deze ook gaat volgen in de zoekmachine, kan ik me voorstellen dat ze hierbij gebaad zijn. Willekeurige advertenties zonder aanduiding dat het om een advertentie gaat kan de resultaten flink in de war schoppen. Het zal me dus niks verbazen als ze het patent gebruiken om advertenties binnen rss verplichte ontwerpfactoren mee te geven zodat deze makkelijk eruit te filteren zijn.

    geplaatst op
  • altijd maar dat geneuzel over patenten, it happened, done, move on...feit : bedrijven zullen altijd vage patenten claimen. Klaar, dat was al nieuws vanaf toen Amazon one click shopping patenteerde en nog veel verder daarvoor...Niet elke vage patentaanvraag is nieuws...of wel? (blijkbaar...)

    geplaatst op
  • Vergeet het patent van Compuserve op .gif afbeeldingen en het patent van British Telecom op de hyperlink ook vooral niet in dit verband :p

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.