Google ontdekt RSS

Google ontdekt RSS
, ING Groep
@evr

image


Google heeft de kracht van RSS ontdekt en biedt sinds kort de mogelijkheid Google Ads toe te voegen aan RSS feeds. Sinds enkele dagen verschijnen de ads in the RSS feeds van een aantal geselecteerde sites te weten Longhorn blogs, Engadget, the Unofficial Apple Weblog en AdJab. Deze sites kunnen nu hun volledige bericht opnemen in RSS-feeds en zonder dat de lezer hun site bezoekt toch inkomsten genereren. 

Naast dit RSS initiatief heeft Google ook RSS toegevoegd aan Gmail.

14 april had ex-Google medewerker Evan Williams de primeur op zijn weblog, maar werd er getwijfeld wanneer dit live zou gaan. Inmiddels is de mogelijkheid in de Gmail Help opgenomen. Onder de naam Google Clips kunnen Gmail-gebruikers RSS-feeds selecteren uit de door Google voorgestelde feeds of zelf feeds toevoegen. En zoals gebruikelijk bij Google, bij het uitrollen van nieuwe features, heeft op dit moment nog slechts een klein select gezelschap Gmail-gebruikers deze mogelijkheid.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • hoe en wanneer kan je AdSense toe gaan voegen aan de RSS feeds? Anyone?

  geplaatst op
 • Zover ik kan zien, bij mijn AdSense account, is het nog niet mogelijk rss feeds toe te voegen. Het zal dus wel een test fase zijn.

  geplaatst op
 • Het gaat inderdaad om een test, zie ook eerder artikel hierover op marketingfacts. Feedburner ondersteunt inmiddels wel AdSense, misschien interessant voor Marketingfacts?
  Feedburner biedt ondersteuning voor AdSense

  geplaatst op
 • Feedburner ondersteunt op dit moment alleen AdSense voor een selecte gebruikersgroep. Dat zijn de websites die Erik noemt. In de toekomst, maar niemand weet wanneer, wordt deze functionaliteit ook beschikbaar voor de andere Feedburner-gebruikers.

  geplaatst op
 • Rss in Gmail is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar - net als de Adsense voor Rss alleen voor een selecte groep.
  Is er iemand die in Gmail / Settings al een Clips tabje heeft?

  geplaatst op
 • De RSS-feed van autoblog.com heeft sinds gisteren Adsense reclames

  geplaatst op
 • Autoblog is een "onderdeel" van Weblogs Inc. en zij zitten in de pilot-groep voor AdSense.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.