Google Office, een stap dichterbij.

9 maart 2006, 19:56

Google heeft vandaag bekend gemaakt dat het Writely heeft gekocht. Hiermee lijkt Google Office een stap dichterbij te komen.

Writely is een online Word variant met de volgende functies:

 • uploaden en bewerken van MS Word, OpenOffice, RFT, HTML of tekst bestanden;
 • online je documenten delen met de hele wereld, of alleen personen waar je toesteming aan geeft;
 • met meerdere personen online aan hetzelfde document werken;
 • geschiedenis van je document bekijken en opvragen;
 • direct documenten posten op jouw blog.

Op dit moment is Writely nog in beta en is het nog niet duidelijk hoe Google dit gaat inzetten. Het brengt Google Office in ieder geval een stuk dichter bij.

Writely VS MS Word

Gmail / Gcalender VS MS Outlook

Google Base VS MS Access

Sinds vandaag is het helaas niet meer mogelijk om direct een account aan te maken voor Writely. Je zult je moeten registreren en wachten…

Arash Rahmani
Digitaal strateeg bij Rahmani.nl

Als digitaal strateeg help ik organisaties om online meer groei te realiseren. Mijn eerste contact met online marketing was in 1994 toen ik mijn eigen BBS lanceerde en deze door middel van cd’s en andere BBS systemen ging promoten. Tegenwoordig focus ik me op digitaal strategie en informatiebeveiliging vanuit een breder perspectief. Ik geloof dat er één rode draad moet lopen door de offline en online activiteiten. Informatiebeveiliging dient onderdeel van de processen en cultuur te zijn. Helaas gebeurt dit nog steeds niet bij veel bedrijven.

Categorie
Tags

9 Reacties

  Michel

  Iemand een Writely accountje kopen?


  9 maart 2006 om 20:34
  webwolff

  Maar twee woorden hiervoor : The Future


  9 maart 2006 om 21:19
  Wouter

  Het gaat nog een hele klus worden voor Google om mensen te overtuigen dat het geen kwaad kan om al je documenten op hun servers op te slaan. Google en privacy is tegenwoordig een hot item.

  Hoe meer informatie je op deze manier (en wie weet in de toekomst nog op vele andere manieren) overdraagt, hoe meer vraagtekens er bij geplaatst zullen worden.


  9 maart 2006 om 21:30
  JaapVanDuyn

  Wie weet hoeveel Google hiervan kan leren??? Staat het wel veilig op die servers van Google??? Op zich is dit leuk en makklijk, maar ik zet hier mijn vraagtekens bij.


  10 maart 2006 om 06:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!