Google nu ook met rich media ads?

27 januari 2006, 16:17

Zo aan het begin van het weekend nog een boeiend berichtje:

Google AdSense is moving beyond the traditional text and graphical advertising to rich media, including interstitials, expanding ads and floating ads. AdSense began contacting publishers last week to be involved in the rich media limited beta test.

De beta test is invitation-only en onder NDA dus echt concreet kan men nog niet worden. Maar wat zou dit voor de advertentiemarkt betekenen?

Frank is sinds 2000 actief als blogger. De laatste jaren is hij een actief voorstander van het open internet en het indieweb: Hou controle over je eigen domein, je eigen data en eigen netwerk. Op zijn blog https://diggingthedigital.com/ schrijft hij over deze ontwikkelingen.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Marc

    Marketingtechnisch gezien natuurlijk een interessant bericht wat weer tal van nieuwe mogelijkheden gaat brengen. Ik vrees echter dat met deze ontwikkeling blogs en niet te vergeten feeds er niet leesbaarder op zullen worden als het je om de content gaat. Het bericht dat Feedburner de grens van minimaal 500 subscribers laat varen voor wat betreft de mogelijkheid om ads op te nemen in je feed was al niet fijn, als dit straks ook nog expanding en floating ads gaan worden, dan kun je je lol op als lezer. Maar ik begrijp dat dit vloeken in de kerk is, hier in de comments van een marketingsite.


    27 januari 2006 om 18:50

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!