Google nu ook met rich media ads?

Google nu ook met rich media ads?

Zo aan het begin van het weekend nog een boeiend berichtje:

Google AdSense is moving beyond the traditional text and graphical advertising to rich media, including interstitials, expanding ads and floating ads. AdSense began contacting publishers last week to be involved in the rich media limited beta test.

De beta test is invitation-only en onder NDA dus echt concreet kan men nog niet worden. Maar wat zou dit voor de advertentiemarkt betekenen?


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Marketingtechnisch gezien natuurlijk een interessant bericht wat weer tal van nieuwe mogelijkheden gaat brengen. Ik vrees echter dat met deze ontwikkeling blogs en niet te vergeten feeds er niet leesbaarder op zullen worden als het je om de content gaat. Het bericht dat Feedburner de grens van minimaal 500 subscribers laat varen voor wat betreft de mogelijkheid om ads op te nemen in je feed was al niet fijn, als dit straks ook nog expanding en floating ads gaan worden, dan kun je je lol op als lezer. Maar ik begrijp dat dit vloeken in de kerk is, hier in de comments van een marketingsite.

    geplaatst op
  • Google is al een tijd bezig met banners en afrekenen op CPM- basis, maar dit gaat weer een stap verder. Een logische stap overigens.

    Marc, vloeken in de kerk? Valt wel mee hoor; ik denk dat we ons hier allemaal realiseren dat lezers belangrijker zijn dan adverteerders. Het is continue aftasten hoe ver je kunt gaan.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.