Google News ook in het Nederlands

Google News ook in het Nederlands

Sinds vandaag is er een Nederlandse versie van Google Nieuws. In de VS is Google News de op drie na populairste nieuwssite. Met de nieuwszoeker kunnen gebruikers meer dan 400 Nederlandse nieuwsbronnen doorzoeken. De Nederlandse versie van Google nieuws is te vinden op news.google.nl en is de 22e regionale editie van Google News (via: Emerce).

Iemand al een overzicht gemaakt van welke nieuwsbronnen zijn opgenomen?


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 12 reacties op dit artikel

 • Zoek en blader in 400 continu bijgewerkte nieuwsbronnen.

  Voordat je daar een lijst van hebt gemaakt ;)
  Je kunt hier ook een nieuwsbron aanbevelen voor opname!

  geplaatst op
 • Alle bekende en minder bekende "officiele" journalistenbronnen.

  Fok overigens ook. Nieuws(Geenstijl) niet. Femblog als enige weblog?

  geplaatst op
 • Ook Planet is in de nieuwsbronnen gedoken en komt tot de conclusie dat Google News amper de weg te vinden naar regionale en lokale nieuwssites, maar herkent wel een aantal weblogs.

  geplaatst op
 • Marketingfacts/mediafact kan ik niet vinden, wel mediafacts.. Jij wel Marco?

  Daarnaast zijn er zeker wel lokale sites te vinden. Heel klein zelfs. Ze indexeren nu 400 bronnen dus niet alles nee.

  geplaatst op
 • Nog niet, ik zal de site aanmelden zodra de nieuwe site live is. Ik hoop eigenlijk binnen een paar dagen. Ik zit op dit moment nog met dat gekloot van mediafact.nl vs marketingfacts.nl. Niet echt handig dus :(

  geplaatst op
 • Maar het is dus onzin wat planet schrijft, die zeggen namelijk dat marketingfacts is opgenomen.

  geplaatst op
 • Michel, ik weet niet of marketingfacts is opgenomen; ik heb 'm in ieder geval nog niet aangemeld maar dat wil niet zeggen dat ie er nog niet instaat. Zal eens checken, eerst maar eens wat echt werk doen ;-)

  geplaatst op
 • Treffende reactie Van Rogier Swagerman (Nu.nl) op RTL-Z:

  "Het is koffiedik kijken, maar ik verwacht niet dat Google Nieuws Nu.nl veel bezoeken zal kosten," zegt hoofdredacteur Rogier Swagerman van Nu.nl. “Het is geen nieuwssite zoals wij dat zijn. Het is een soort RSS-reader, en daar wemelt het al van op internet. Maar omdat Google het nu doet, is het ineens interessant. Het nieuwe is dat het een verzameling RSS-readers is. Maar 'content' bij elkaar schrapen en doorleveren gebeurt. Tja. Vind ik het vervelend dat het regent? Het gebeurt.”


  Ik had het niet beter kunnen zeggen :-)

  geplaatst op
 • Wat een arrogantie van meneer Swagerman: Nu.nl doet exact hetzelfde als Google, alleen op een andere manier. Nu.nl brengt ook alleen nieuws dat door anderen is gemaakt, dus what's new(s)?
  Wat betreft regionale en lokale nieuwssites en -blogs: die vind je terug op nieuwsvoormij. En - toeval of niet - volgende week lanceren we regionale edities van nieuwsvoormij.

  geplaatst op
 • Je kan nog geen overzicht maken van de bronnen omdat de advanced zoekpagina nog niet werkt. Ergens op mijn blog heb ik dat wel eens voor de NL Yahoo nieuws dienst gedaan.
  Wat ook nog zwaar ontbreekt in de nl versie zijn de RSS feed die wel op de news.google.com te vinden is. Om Google nieuws te degraderen tot een RSS reader is een beetje dom van Swagerman. Er zit natuurlijk wel wat meer techniek achter om artikelen volledig te scannen, te clusteren, te ranken en te presenteren. Nieuws aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren (hoe en ook). Google nieuws is wel wat meer dan een simpele RSS reader.....

  geplaatst op
 • Jammer Marco, zag vandaag wel de Dutch Cowboys als bron voorbij komen in Google Nieuws, MF nog niet.

  geplaatst op
 • Marketingfacts heeft actie ondernomen tegen Google en geeist dat ze ons niet zouden opnemen ;-)

  Geintje, je kunt je weblog aanmelden maar heb daar bewust mee gewacht tot de nieuwe site (en URL) beschikbaar is. Moet nu toch binnen een paar weken zover zijn (eindelijk).

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.