Google Nederland begint lokaal adverteren

16 april 2004, 05:15

Google begint ook in Nederland een regionaal georienteerde advertentiedienst. Adverteerders kunnen per stad of regio aangeven waar ze hun tekstadvertenties willen tonen (bron: planet).

Ben wel benieuwd hoe ze dat (met voldoende betrouwbaarheid) willen gaan doen. Mijn IP-adres is van Chello Leeuwarden terwijl ik in Arnhem woon. Krijg ik nu regionale advertenties voor Leeuwarden?

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Mabit

  Dat is in Nederland ook niet mogelijk, ik dacht trouwens ook niet dat Google dat in Nederland ging aanbieden. Maar je moet het natuurlijk wel in verhouding zien tot Amerika, wat daar Lokaal is is hier al bijna Landelijk.

  Er is geen overzicht beschikbaar van de fysieke locatie internetters aan de hand van hun ipadres. De enige methode om dat te weten te komen zijn aan de hand van een survey of aan de hand van de analyse van de queries. Beide zijn dusdanig onnauwkeurig dat het zeer onwaarschijnlijk is dat zo’n project in NL een succes wordt.


  16 april 2004 om 05:24
  media

  Dat is inderdaad ook wat ik dacht Mabit; ik was dan ook verbaasd over het artikel op Planet.


  16 april 2004 om 05:31

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!