Google Maps nu met beelden van veel meer plaatsen.

21 juni 2005, 19:15

Google Maps ParijsGoogle Maps biedt sinds vandaag satellietbeelden van een heleboel plaatsen in de wereld. (Tot nu toe waren alleen beelden uit de VS beschikbaar) Zo kun je nu beelden opvragen van bijvoorbeeld Barcelona, Rome en Berlijn maar ook van bijvoorbeeld Peking en zelfs Bagdad. Helaas levert een zoekopdracht naar Groningen de melding ‘We could not understand the location groningen’ op.

Vanmorgen schreef ik hier nog dat MSN zich in de local strijd ging mengen. MSN lanceerde vanmorgen namelijk MSN Search Local met satellietbeelden van de VS. Het is dus nogal opvallend dat Google hier juist vandaag mee komt en daarmee toch weer een stapje voor blijft.

Toen MSN in november 2004 met MSN Search Beta naar buiten kwam haalde Google het zelfde trucje uit. Op die dag verdubbelden ze hun index naar ruim 8 miljard geïndexeerde pagina’s.

Ik vraag me af hoe ze dat doen bij Google. Misschien hadden ze die satellietbeelden al een tijdje klaarstaan en hebben ze zitten wachten tot MSN hiermee kwam. Zouden ze misschien een mol of een bevriende MSN Search Champ hebben? Wellicht begint de competitie nu echt los te barsten en volgen dit soort releases elkaar om die reden steeds sneller op. Ik ben dan ook weer erg benieuwd wat de volgende stappen zullen zijn, wanneer MSN nou eens ergens eerder mee komt en, niet geheel onbelangrijk, wanneer ik nou eens via een Nederlandse local zoekmachine loodgieters, restaurants en kappers in Groningen kan vinden!

Bron: Search Engine Watch – Danny Sullivan

Marketeer voor betekenisvolle bedrijven.

Categorie
Tags

6 Reacties

  Ivan Spijkers

  @Remi. Het zou mooi zijn als het ook nog (bijna) realtime satelietbeelden zou bevatten. Dan kan ik namelijk een stuk eenvoudiger parkeerplek vinden als ik weer een keer bij je op bezoek ga in Groningen 😉


  21 juni 2005 om 20:01
  Petra de Boevere

  Er staan nog wel wat foutjes in Google Maps, zo zijn wij plots Belgen geworden. (zie logje van de 20e bij mij).


  22 juni 2005 om 06:35
  macblik

  @remi

  Als je Rotterdam Netherlands intikt wordt de match wel gemaakt.


  22 juni 2005 om 08:00
  macblik

  Zelfs groningen netherlands wordt herkend 😉


  22 juni 2005 om 08:03
  AlaiN

  En dan heeft school deze ïnformatieve” google maps site disabled 🙁


  4 april 2006 om 06:53
  lotte

  ik heb een vraagje als je een sattelietbeeld van je eigen straat wilt naar welke site kun je dan gaan om te kijken hoe het eruit ziet dankjullie wel


  7 mei 2006 om 18:10

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!