Google koopt tweede blogbedrijf

Google koopt tweede blogbedrijf

Google heeft het personeel en intellectueel eigendom van weblogbedrijf Genius Labs overgenomen.

De makers van de Amerikaanse weblogdienst Xanga bij Genius Labs treden binnenkort bij Google in dienst met de overname van hun bedrijf. Xanga komt daarmee op gelijke voet te staan met het eerder door Google overgenomen Blogger.com.

Xanga-oprichter Biz Stone kondigt  de overname van zijn bedrijf aan via zijn weblog. Blogger-oprichter Evan Williams meldt de overname ook kort op zijn site.

Sinds begin dit jaar richt Google zich naast het doorzoeken van webkopij ook op de exploitatie daarvan. Ze plaatst, via diensten als AdSense en AdWords, advertenties naast zoekresultaten en laat derden inhoudelijk relevante Google-advertenties op hun websites zetten.

Welke plannen Google exact heeft met Blogger en Xanga moet nog blijken. Duidelijk is dat Google met de overname van Blogger miljoenen webpagina’s erbij kreeg om te indexeren en advertenties op door te plaatsen.

Bron:
http://www.planet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.