Google en klikfraude

Google en klikfraude

Google en klikfraudeWie een goedbezochte website heeft, kan een flink aardig zakcentje bijverdienen met het toevoegen van een advertentieblokje van Google

Google Adsense. Per aangeklikte advertentie ontvangt je als beheerder dan een paar centen. Dus hoe vaker er op die advertenties wordt geklikt hoe meer inkomsten. Tenminste dat lijkt zo. Maar er zit een addertje onder het gras. Kwaadwillenden kunnen er voor zorgen dat je geen enkele cent krijgt. Dat overkwam internetjournalist Erwin Boogert. Radio Online sprak vanavond met hem en vroeg een reactie aan Marc Duijndam, directeur Benelux bij Google. Het gesprek is hier te beluisteren (en morgen als mp3 te downloaden).

Uiteraard heb ik geluisterd en uit het gesprek begrijp ik dat Marc er voor gaat zorgen dat Erwin, die met Google Adsense op zijn twee weblogs toch een slordige 500 dollar in 1,5 jaar wist te verdienen, alsnog zijn geld krijgt.

We hebben het ons al eens vaker afgevraagd, is klikfraude nu een serieuze bedreiging voor online advertising of is het in Nederland te verwaarlozen?


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 60 reacties op dit artikel

 • Klikfraude is een van de belangrijkste bedreigingen die er op dit moment zijn voor zoekmachines. Gelukkig gaat het nu alleen om uitzonderingen, maar mocht dit structureel plaatsvinden, dan wordt search advertising (en dan met name in het content-netwerk) minder rendabel, en misschien zelfs niet meer rendabel.

  Dat zou de zoekmachines bakken met geld kosten. Er is dus alles aan gelegen dit op te lossen. Daarom worden mensen die worden verdacht van klikfraude afgesloten. Helaas gaat dat soms mis en zijn er dus gevallen bekend waar iemand wordt afgesloten die helemaal niet fraudeert. (ik heb de opname nog niet gehoord, maar het klinkt alsof dit hier ook het geval is)

  Er zijn trouwens meerdere vormen van klikfraude, die vaak door elkaar gehaald worden.
  - Een website eigenaar klikt op adsense eigen website om meer te verdienen;
  - Een boze ex-werknemer klikt op advertenties werkgever
  - Adverteerder (of werknemer) klikt op advertenties van de concurrent om zijn campagne onrendabel te maken.

  Dat laatste kan zelfs geautomatiseerd gebeuren.

  Gelukkig onderkennen de advertentienetwerken deze problemen en werken ze hard aan het automatisch detecteren van frauduleuze kliks. (Ip adres, tijdstip, keywords, rare stijgingen in aantal enz) In sommige gevallen wordt zelfs geld terug gegeven aan de adverteerder als klikfraude ontdekt is.

  Adverteerders raad ik aan alles goed door te meten. Als je alles meet, kun je klikfraude makkelijker ontdekken en heb je meteen bewijs.

  geplaatst op
 • Bedrijging?

  Marco toch...

  geplaatst op
 • Remi,

  Klopt. Planet Ocean (USA SEO) meldde vorig jaar dat in de usa 50% van de kliks fraude kliks waren. Mensen weren in goedkope landen ingehuurd om op eigen sites te klikken (Google Adsense) en sites van concurrenten (Google Adwords). Twee voordelen: concurrent kost geld en zodra hun dag budget op was kun je zelf goedkoop adverteren.
  Ik denk dat dit in Nederland mee valt.

  geplaatst op
 • Als je op de diverse Adsense forums kijkt zie je dat klikfraude, zeker bij de professionele Adsense publishers, een hot item is. Ze zijn allemaal als de dood dat ze hun Adsense account, waar sommigen echt van kunnen leven, kwijt raken doordat de één of andere malloot op hun Ads gaat zitten klikken om klikfraude te imiteren.

  Google mikt je in zo'n geval er zonder pardon uit, en ook bij navraag is het heel moeilijk om samen met Google te gaan kijken van welk IP adres die kliks dan zijn gekomen.

  geplaatst op
 • Hoe starfbaar is dan het oproepen om op de reclame te klikken. Ik heb dat drie keer gedaan en dan zie je een forse stijging in het aantal kliks. Nu gaat dat bij mij dan om één dollar veschil..

  En ik kan me voorstellen dat dit veel gebeurd om websites in stand te houden.

  geplaatst op
 • Marco, ik heb ook zitten luisteren en heb toch wat anders gehoord. For all Erwin knows zijn alle kliks in 1,5 jaar tijd voor niks geweest, hij kan nl. niet meer bij zijn account. Terwijl hij zelf zegt geconstateerd te hebben dat er gedurende twee weken begin dit jaar abnormaal veel geklikt is. Het is nu afwachten hoe Google beslist over de overige 75 weken.

  geplaatst op
 • Wat mij ook interessant lijkt is de corelatie tussen kliks-views-timeframe-ip ranges. Welk model wordt er gehanteerd en wie heeft de tijd en inzicht om dit eens uit te zoeken.

  geplaatst op
 • Wat ik me nou afvraag, Duijndam van Google geeft aan dat ze geautomatiseerde systemen hebben waarmee ze fraude kunnen detecteren en waarmee ze frauduleuze kliks kunnen onderscheiden van niet-frauduleuze kliks. Filter die frauduleuze kliks er dan automatisch uit, zou ik zeggen, en deactiveer een account pas wanneer vaststaat dat de accounthouder in kwestie zelf verantwoordelijk is voor de fraude.

  geplaatst op
 • Initiatieven zoals www.iambanned.com komen steeds vaker voor en dat is niet voor niets. Google is in deze een beetje heel erg arrogant en trigger happy. Zonder pardon worden accounts gesloten en worden mensen beschuldigd zonder wederhoor. Vinden jullie dit nu normaal?

  Een voorbeeld hoe je iemand(concurrent?) heel snel kunt n**ien is bijvoorbeeld om de code(google_ad_client = "pub-2910007244088148";) van de desbetreffende persoon te gebruiken op sites die niet zijn toegestaan zoals porno sites en gesloten is dat account. Resitance is futile, over en uit want google is almachtig en wil absoluut niet luisteren naar je verhaal. Zij hebben gelijk en jij moet gewoon je mond houden en je bent voor het leven (ja voor het leven, geen week, geen maand, geen jaar maar voor de rest van je leven!) verbannen.

  IT'S THAT SIMPLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  geplaatst op
 • Oja, voor de mensen die het hier niet geloven is het misschien een idee om dit onder het mom van 'experimenteren' te testen. Iemand die zijn Adsense code ter beschikking wil stellen? :D

  geplaatst op
 • Ik snap niet hoe hij een paar honderd dollar kan verliezen.
  Google betaalt uit zodra je 100 dollar heb verdiend. Eerst was dat per cheque en tegenwoordig kun je het direct naar je bankrekening laten overboeken. Of hij moet 500 dollar in 1 maand hebben verdiend en dat kwijt zijn.

  geplaatst op
 • Je kan je bedrag 'on hold' zetten en zelf bepalen wanneer je word uitbetaald. in dit geval en eigenlijk elk geval niet zo slim om te doen om dit soort redenen.

  geplaatst op
 • @Jacobien - dat vroeg ik me ook eerst af, totdat ik Erwin hoorde zeggen dat de klikratio's in januari omhoog zijn gegaan naar zo'n 30%. Normaal verdiende hij een kleine dollar per dag, met (naar ik vermoed) een CTR van 0,5 - 1,5%. Met 30% kan dat dus neerkomen op enkele tientallen dollars per dag. Het gaat in totaal om twee weken waarin er uitzonderlijk veel is geklikt, en bij elkaar heb je het dan over een paar honderd dollar. Ik vermoed dat hij het daar over heeft, al vind ik het dan niet terecht dat hij stelt dat hij dat geld heeft verloren. Het geld is immers frauduleus bij elkaar vergaard, ongeacht wie daarvoor verantwoordelijk is.

  geplaatst op
 • Adsense kan je makkelijk honderden tot duizenden (ja echt waar!) euro's per dag opleveren en ik vraag me ook echt af waarom ze op deze blog nog niet te vinden zijn. Geld teveel?

  geplaatst op
 • @ Anders
  Duidelijk. In de inleiding staat dat hij 500,- in 1,5 jaar tijd bij elkaar wist te sprokkelen. Ging er dus vanuit dat het om die tijdspanne ging.
  @ Iken
  Makkelijk honderden, duizenden euro's per dag? Over welke bezoekersaantallen hebben we het dan en welke CTR?
  De doorsnee site eigenaar redt dat echt niet.

  geplaatst op
 • En wat is doorsnee? Je kan dit ook met meerdere sites onder je beheer bereiken. Een site als mediafact.nl zou aardig wat verdienen aan Adsense dus ik hoop dan ook op een antwoord waarom deze hier geen gebruik van maakt.

  Verder is het een en ander natuurlijk afhankelijk van de content op de site maar bij 5000 unieken per dag kun je dagelijks toch wel 50 euro per dag bijverdienen. Dit alles is uiteraard afhankelijk van vele factoren dus anderen kunnen hier met deze waardes onder blijven terwijl anderen er weer makkelijk overheen gaan.

  Adsense is een revolutie en ik kan niet wachten op echte concurrentie van Yahoo en MSN (beide in beta stadium) want op dit moment is Adsense echt de enige maar de manier hoe Google met zijn klanten omgaat ligt ver onder de norm tot aan het onacceptabele. Typisch gedrag van een monopolist.

  geplaatst op
 • @ Iken
  5000x30= 150.000 unieke bezoekers per maand. Dat is niet niks.
  Om dat te bereiken moet je een goede site hebben, een team, investeren in pr etc.

  En dat levert dan op: 30x 50= 1500,-
  Dat is ongeveer een een bruto maandsalaris op minimum niveau.

  Nou wauw! Daar word ik vrolijk van...

  geplaatst op
 • Tja 5000 bezoekers per dag op een site en daar een team voor nodig hebben? Het gaat hier om creativiteit, iets dat jij klaarblijkelijk mist. ;) Er zijn vele manieren om geld met adsense te verdienen en dta hoeft niet alleen maar met een site waar je dagelijks 10 uur van je tijd in stopt.

  Doe dat bovenstaande eens x 10 en ook dat zonder team. 15.000 bruto per maand voor jezelf is toch al leuker vind je niet? Er zijn meerdere wegen die leiden naar Rome! Of je Rome wil bereiken is een tweede...

  geplaatst op
 • @Iken
  10 sites met 150.000 bezoekers elk per maand zonder team, zonder te hoeven investeren, zonder 10 uur per dag kwijt te zijn.
  Voorbeelden graag van de sites en degene die dat lukt!!

  Gezien mijn schijnbare gebrek aan creativiteit moet ik het namelijk van het afkijken van anderen hebben.

  En Rome..Ja dom, ik heb wel ooit Madonna in Turijn gefilmd.
  Is mijn gebrekkige christelijke opvoeding dat ik natuurlijk weer de verkeerde persoon op de verkeerde plek bezoek.

  geplaatst op
 • @Iken - Adsense opdoet het gemiddeld genomen slecht tot zeer slecht op weblogs. Het weblog-netwerk Weblogs Inc kwam in november met het nieuws naar buiten dat het 600 dollar per dag verdiende met Adsense. Zet dat af tegen 20 miljoen pageviews, een team van zo'n 70 webloggers en flinke onkosten aan o.a. dataverkeer, en de conclusie is dat het echt niet zo'n vetpot is.

  Dat Adsense in andere vormen zeer rendabel is of kan zijn geloof ik graag. Maar ik dat bv. Marketingfacts er veel mee zou kunnen verdienen geloof ik niet. Voor dit weblog zijn veel betere verdienmodellen te verzinnen.

  geplaatst op
 • @Jacobien, en hier houd het op natuurlijk. Het geheom van de smid moet dat wel een beetje blijven maar ik kan je zeggen dat je bijvoorbeeld met slechts een goede domeinnaam een kapitaaltje aan Adsense kunt verdienen en ja er zijn nu eenmaal mensen met 100+ hele goede namen. ;) Turijn is als saaie industriestad natuurlijk echt niet te vergelijken met Rome. Het enige goede wat daar vandaan komt is mijn club Juventus en Fiat maar dan heb je het ook gehad. Misschien dat hier het probleem schuilt.

  @Anders, ik zou zeggen probeer het eens met Adsense. het kost je helemaal niets en dan hoor ik graag van je wat de opbrengsten na een maand of meer zijn. Ja kan natuurlijk nooit vantevoren weten of het iets is dus kom op en doe eens gek.

  Geloof me maar dat er veel mesnen goud geld verdienen aan Adsense en dan bedoel ik geen bijverdienste maar echt hoge cijfers.

  geplaatst op
 • Veel bezoekers kan zelfs zonder creativiteit, zonder team en zonder investering. Content is hier het toverwoord.
  Hoe meer geoptimaliseerde content hoe meer bezoekers.
  Hoe krijg je die content, ja daar heb je inderdaad hersens voor nodig ;)
  Dan wat adsense ernaast en 10 dollar op 100 bezoekers is inderdaad een mogelijkheid.

  geplaatst op
 • @Iken - Tell me about it. Ik draai Adsense al ruim anderhalf jaar.

  Je hebt het echter nadrukkelijk over het nut van Adsense op Marketingfacts, niet op een stapel domeinnamen met content die is gefocused op het behalen van Adsense-kliks. Dat dat laatste werkt weet ik ook wel, maar geef na al je gepoch nou eens een voorbeeld van een weblog waar Adsense goed op draait.

  geplaatst op
 • @ Anders: ik kan het weblog even niet meer vinden. Maar er is een Amerikaans weblog dat gaat over verdienen met o.a. adsense. Ik meen te herinneren dat de enkele blogger die daar post een riant maandsalaris wist binnen te halen.

  Maar goed. Nu nog dat weblog vinden en weten dat het een van de weinige weblogs is die daar een aardige boterham mee verdient.

  geplaatst op
 • Ik heb r-win wel 's wat meer gegevens van mijn situatie gegeven en ook hier wel 's .. zal even globale een miniaal geschatte voorstelling geven:

  Maar ik denk nog steeds dat mijn gedachte redelijk zal kloppen:

  zo is de doorklik ratio gemiddeld 1% (soms meer soms minder).

  Iemand met een miljoen pageviews haalt ongeveer 10.000 clicks, en dat zal dan per 1000 hits zo'n 100 dollar ontvangen want gezien mijn situatie (een paar websites +weblog) kan ik ongeveer zien wat er gemiddeld per click betaald wordt.
  En dan is 10.000 clicks is ongeveer 1000 dollar

  in de maand december (de topmaand na 1.5 jaar) had ik ongeveer 300.000 hits, met een gemiddelde doorklik van 1% zou ik dan op 300 dollar uitkomen, niet geheel het is meer, maar het geef een goed beeld weer. Google is trouwens deze maand laat met de betaling in behandeling nemen.

  weblog verschilt per dag: http://www.aroundmyroom.com incluis een experiment: http://nieuws.aroundmyroom.com
  en vaak nog meer experimenten zoals http://www.aroundmyroom.com/p3 (werkte goed nadat ik echt de echte site offline moest halen)
  en
  http://www.aroundmyroom.com/xbox bij de lancering ..

  daarbij een 'doel' site http://www.tapas-recepten.nl

  het werkt, maar verwacht er met een 'standaard' website niet al te veel van.

  Iemand anders zijn/haar situatie?

  Tjsak!

  geplaatst op
 • @Michel: Bedoel je http://www.problogger.net ?

  geplaatst op
 • @Iken
  Ik ben zeer benieuwd naar sites die hiervan kunnen leven. Als webtraffic analist kom ik nogal eens bij grote sites langs. Je komt al in de top10 in Nederland met minder dan 500 miljoen pageviews. Met de $1000 per miljoen van Dennis is het dus nauwelijks mogelijk om meer dan $500.000 te verdienen. Hier kunnen die sites niet van bestaan. Bovendien zou een balk adsense advertenties menig customer experience verpesten. Zou de klant van een populaire Coolblue site gelukkig worden van een balkje adsense ads?

  Misschien kun je eens iets laten zien want je maakt jezelf met je gepoch zonder voorbeelden niet echt geloofwaardig. Bij mij roep je zelfs vooroordelen op, als ware je iemand die het slim vindt om een website op te zetten met honderden keywords. De website is natuurlijk goed vertegenwoordigd in vele linkfarms. Vooral populaire zoekwoorden in het genre 'Britney', 'mp3' en 'gamez' zijn veelvuldig te vinden op je site. Je bent dan goed vindbaar in zoekmachines en krijgt veel traffic van nietsvermoedende mensen die geen enkele waarde overhouden aan hun bezoek aan jouw website. De enige die er beter van wordt ben je zelf. De bezoekers en professionals die dit onethisch vinden of gewoon te fatsoenlijk zijn om het op te zetten doe je af als oncreatief en beschouw je als sukkels.
  Misschien vergis ik me, maar ik ken je niet en jouw anonimiteit in je postings doet niet veel goeds vermoeden.

  geplaatst op
 • Daniel, dat je als zogenaamd webtraffic analist de vraag stelt of sites hier van kunnen leven verbaasd me echt. Er zijn veel, heel veel sites waarvan Adsense meer opbrengt dan een dik maandsalaris voor hun eigenaar. Ik hoef helemaal geen voorbeelden te geven want ik heb hier helemaal niets te bewijzen maar misschien moet je dan eens op de juiste forums gaan kijken. Dan wel de internationale forums want als je geld wil verdienen op internet moet je het gelijk goed doen natuurlijk en de wereld als target nemen.

  Veel forums hebben verborgen forums waar je alleen op uitnodiging of tegen een stevige betaling toegang krijgt. Echt stevig dus dan ook alleen betaalbaar voor mensen die echt iets verdienen met hun site en die weten wat het waard is om hier te kunnen zijn om bijvoorbeeld van elkaar te leren zonder dit soort verhalen te moeten vertellen en naar je hoofd geslingerd te krijgen dat je pocht en niet waar is wat je zegt. Deze mensen weten allemaal dat met een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen veel geld te verdienen is. Heb je al toegang?

  Je moet het zelf eens doen en dan kun je pas echt zeggen of het werkt of niet. Saaie statistische analyses zoals hierboven zijn helemaal niets waard en is alleen maar slap gelul. Jij vind het onetisch om bijvoorbeeld geld te verdienen met linkfarms (ik had het over gewoon goede sites met goede content.) en dat soort zaken maar ik vind het veel onetischer om bijvoorbeeld voor onrealistische bedragen jezelf als webtraffic analist te verkopen zonder de echte kennis te bezitten maar dat is dus echt de Nederlandse mentaliteit. Hier wil iedereen elkaar oplichten, jezelf laten oplichten en elkaar neerhalen ipv elkaar te helpen en elkaar iets te leren. In plaats van open te staan voor dingen waar je geen kaas van hebben gegeten gaan we het maar afkraken. Hoe ignorant kun je zijn? Typisch een geval van 'wat de boer niet kent vreet ie niet' en omdat jullie het niet kennen, geloof je het niet en bestaat het ook helemaal niet. Ja weltrusten!

  Jullie dachten toch niet dat de enige die hier iets aan verdienen de oprichters en aandeelhouders van Google zijn? Al zou je het woord MOGELIJKHEDEN op je voorhoofd schrijven zou je het waarschijnlijk nog niet zien. Nee ik ga hier geen verdere dingen over zeggen en hoe bepaalde business modellen de wereld op zijn kop gaan zetten lezen jullie volgend jaar vast wel ergens op een weblogje of zelfs nog wat jaartjes later op het journaal als laatste hype.

  Het enige wat ik kan zeggen is dat hier louter (en zo voorspelbaar) de oude stempel verdedigt word door bepaalde mensen en dat zie je bijvoorbeeld aan die fijne grafiekjes op deze site en ander geouwehoer verhalen over hoe ideaal IDEAL wel niet is. Blijf lekker onwetend en laat je lekker oplichten door Nederlandse bedrijven met die 1 eurocent per klik (als je geluk hebt!).

  Veel geluk en dream on...

  geplaatst op
 • "Je komt al in de top10 in Nederland met minder dan 500 miljoen pageviews. Met de $1000 per miljoen van Dennis is het dus nauwelijks mogelijk om meer dan $500.000 te verdienen."

  Hoe komt het dan dat ik met een van mijn sites even afgerond 4000 pageviews 350 euro kan verdienen per twee dagen? het slaat helemaal nergens op wat zegt en mensen die hetzelfde weten als ik kunnen hier alleen maar om lachen maar zich ook frustreren door al die non info die er word verspreid. Maar houde mensen vooral dom zodat je zelf nog steviger in het zadel kan zitten.

  geplaatst op
 • @ Iken
  Je schrijft in je laatste post dat als je geld wilt verdienen op het internet, je de wereld als target moet nemen.
  Eerder echter beweerde je dat o.a. Marketingfacts heel veel zou kunnen verdienen met Adsense.
  Ik denk dat Marco vast wel wil weten hoe hij dat voor elkaar kan krijgen zonder er een internationale site van te maken.
  Daar ging het gesprek namelijk om; om hoe je met een Nederlandse site geld kunt verdienen. En hoe je dat kunt doen zonder je site te moeten' verkrachten' of illegale dingen te doen.

  Verder schrijf je dat je enkel toegang krijgt tot bepaalde verborgen forums als je geld verdient met je site. En je moet flink betalen om er te mogen komen.
  Maar waarom zou iemand daar heen willen, als ie al veel geld verdient?

  Tot slot schrijf je dat we het eerst moeten proberen voordat we oordelen. Prima. Ik heb wel een deal voor je.
  Als jij weet hoe ik met automobiliste.nl bakken met geld kan verdienen zonder illegale dingen te doen, de hele opzet te veranderen etc. mag je 65% van de opbrengst houden.

  geplaatst op
 • Als je met automobiliste.nl geld wil verdienen moet je juist de hele opzet veranderen

  geplaatst op
 • Jacobien, ik heb het gevoel dat mijn woorden een beetje verdraaid worden en dat is niet de bedoeling. Er bestaat naast of/of ook nog en/en!

  Ook met Nederlandse sites kun je veel geld verdienen aan Adsense zie voorbeeld in mijn laatste post. Ik heb gezegd dat marco het maar eens moest proberen met Adsense en meer niet.

  Waarom zou iemand in die 'geheime' forums willen als je al geld verdiend? Omdat je moet blijven groeien en niet moet wedden op steeds hetzelfde paard. Kennis delen met gelijkgestemden is erg verstandig want er is namelijk genoeg om te sharen. Als je verder niet zelf kan verzinnen wat er allemaal besproken zou kunnen worden en wat het nut er van is dan hoef je dat ook helemaal niet te weten lijkt me. Je bent erg sceptisch en daardoor niet echt ontvankelijk. Zet die oogkleppen eens af zou ik zeggen en treed eens buiten de bekende paden. Misschien dat je site dan ooit iets zal gaan opleveren.

  geplaatst op
 • "Als je met automobiliste.nl geld wil verdienen moet je juist de hele opzet veranderen"

  Ja had ik nog niet op gereageerd maar inderdaad, als het over geld zou gaan is de opzet helemaal verkeerd. verder vraag ik me af wat de reden is geweest om die site te beginnen. Was het geld verdienen? Een zekere passie bij wat je doet zal zeker helpen bij het verdienen van je eerste eigen geld. Anders ben je beter af met een reguliere baan.

  geplaatst op
 • Iets veranderen aan automobiliste.nl? Nee, zou ik niet doen. Prachtige header, prachtige vormgegeven, top-of-the-bill techniek, super-inhoud, en natuurlijk uniek concept, want welke vrouw zit er nou niet te wachten op een eigen autosite? Gaat het helemaal worden. Hoeveel ton wil je er voor hebben?

  geplaatst op
 • Kijk dat is stoer, mannen met echte ballen die... uhm, anoniem reageren.

  Heren, toon mij een website in Nederland waar de inkomsten zodanig zijn dat er iemand van kan leven. Uiteraard heb ik op Marketingfacts ook Adsense getest. Opbrengsten (paar honderd dollar per maand) wegen niet op tegen de ruimte/vormgeving die ik daarvoor moet inleveren.

  geplaatst op
 • @ Iken
  Ik vind niet dat je woorden worden verdraaid. Maar het probleem is dat je niet erg concreet bent.
  Eerst schrijf je dat er veel te verdienen valt met Adsense. Je begrijpt niet dat MF er geen gebruik van maakt.
  Later heb je het over internationaal gaan als je geld wilt verdienen en dat er naast of/of ook nog een en/en bestaat.

  Dat er geld is te verdienen met internet, weet iedereen. En als je 100 startpagina's beheert, zal je waarschijnlijk wel een stokbroodje met paté kunnen eten.
  Maar het gaat niet om het opzetten van sites met het enkele idee om er flink aan te verdienen, maar hoe je een bestaande site zo kunt aanpassen dat er veel geld mee wordt verdiend zonder de site zo te veranderen dat de spirit eruit is.

  Maar goed: Ik wil ook best de opzet van automobiliste veranderen zolang de spirit niet helemaal verdwijnt en ik niets illegaals hoef te doen, als jij meent dat ik dan veel geld kan verdienen. Zo vastgeroest ben ik namelijk echt niet.
  Maar ik heb het nog steeds over Adsense. Dat dat wel even duidelijk is. Want ik kan er natuurlijk ook beelden van
  F1 Babes opzetten, goederen verkopen, mensen lid laten worden of donaties vragen. Dat ik op die manier geld kan verdienen, weet ook ik.
  Kortom: mijn aanbod blijft van kracht.

  geplaatst op
 • "Hoe komt het dan dat ik met een van mijn sites even afgerond 4000 pageviews 350 euro kan verdienen per twee dagen?"

  Waarom reageert niemand hier op?

  De reden dat ik niet kan zeggen wie ik ben en over welke sites het gaat is omdat dit niet mag van Google en ik behoud liever mijn ruime Adsense inkomsten dan dat ik hier ga verkondigen wie ik ben en over welke sites ik het heb. Het is namelijk helemaal niet relevant wie ik ben en wat mijn achtergrond is. Dat dit bij jullie wel het geval is zegt wat mij betreft genoeg.

  "Dat er geld is te verdienen met internet, weet iedereen."
  Oja? Nu zijn statistieken opeens niet belangrijk? Het gaat juist om die kleine percentage die er iets mee doet. Het is juist het aanwijzen van bekende success dat iedereen doet en daar blijft het bij.

  "En als je 100 startpagina's beheert, zal je waarschijnlijk wel een stokbroodje met paté kunnen eten."
  Zo lust ik er inderdaad nog wel een paar.

  "Maar het gaat niet om het opzetten van sites met het enkele idee om er flink aan te verdienen, maar hoe je een bestaande site zo kunt aanpassen dat er veel geld mee wordt verdiend zonder de site zo te veranderen dat de spirit eruit is."
  Geld verdienen en spirit gaat niet samen? Ik kan je als tip al meegeven dat de Adsense code die jij hebt geplaatst helemaal verkeerd staat dus ga daar nog maar eens even aan sleutelen.

  "Kijk dat is stoer, mannen met echte ballen die... uhm, anoniem reageren."
  Nee, oeverloos aangeleerd op nijenrode langs elkaar heen kijk mij eens met mijn terminologie en stoer woordgebruik marketing/manager gelul over zeer ijle lucht naast het gezwaai met mijn diplomaatje dat is pas stoer. Nogmaals, neem dit gezever allemaal maar aan en geef het door des te meer blijft er over voor de mensen die echt weten waar het over gaat.

  "Heren, toon mij een website in Nederland waar de inkomsten zodanoig zijn dat er iemand van kan leven."
  Je hebt gelijk, Adsense zuigt en slaat helemaal nergens op. Als dat de boodschap is die jij wil verkondigen dan ga je gang.

  Mag ik hier als 'early adopter' van bijvoorbeeld Google nog even vermelden dat ik het 100% niet eens ben met hoe Google zich de laatste tijd manifesteert.

  geplaatst op
 • "F1 Babes opzetten, goederen verkopen, mensen lid laten worden of donaties vragen. Dat ik op die manier geld kan verdienen, weet ook ik."

  Nee dat weet je niet. Pas als je het zelf realiseert weet je het!

  geplaatst op
 • Iken, hoe kan ik nu serieus ingaan op je reactie als ik niet weet over welke site we praten en wie je bent? Ik ben juist benieuwd welke sites wel substantiele inkomsten realiseren met Google Adsense en wellicht kunnen anderen daarvan leren. Ik laat me graag overtuigen maar dan wel met verifieerbare feiten.

  geplaatst op
 • Al zou je het woord MOGELIJKHEDEN op je voorhoofd schrijven zou je het waarschijnlijk nog niet zien


  Iken, je laat je kennen als een puber door met beledigingen en kleineringen aan te zetten. Bovendien heb je geen benul tegen wie je het hebt. Ik haal dit jaar een bedrag van 5 cijfers binnen met Adsense, leer mij de mogelijkheden kennen. Ik zou er een veelvoud van kunnen maken als ik me zou bezighouden met semi- of volautomatische link- en contentfarms maar ik wens me niet met die ranzige, webvervuilende rotzooi in te laten.

  Hoe dan ook, je had het over het nut van Adsense voor Marketingfacts. Een weblog dat is gericht op het leveren van hoogwaardige content aan professionals, niet op het geld verdienen met advertenties. Dat betekent in de eerste plaats dat Adsense-banners relatief veel minder zullen opleveren dan op sites die dat specifiek voor zijn geoptimaliseerd, en in de tweede plaats dat er veel betere verdienmodellen te bedenken zijn. Wat dat betreft had je kunnen weten dat initiatiefnemer Marco Derksen door dit weblog een eigen bedrijf heeft kunnen beginnen, en het is aannemelijk dat hij maandelijks heel wat opdrachten weet te verwerven door zijn naam en faam die hij met dit weblog heeft opgebouwd. Een reputatie die ongetwijfeld minder zou zijn als MF zich had gericht op het verkopen van advertenties in plaats van op het leveren van content.

  Kortom, als het gaat om inkomen uit/via een website, dan moet je alle factoren afwegen. In het geval van MF kan ruimte m.i. beter benut worden dan met AdSense.

  /opmerking - ik heb deze reactie getypt voordat Marco reageerde, maar ik zie dat zijn reactie dit onderschrijft.

  @Jacobien - je moet wat doen aan de plaatsing van je banners en zorgen dat ze relevanter worden. Op deze pagina zie ik alleen helemaal onderaan twee advertenties. Dat schiet niet op. Voor de relevantie kun je je content nog wel optimaliseren zonder dat het invloed heeft op de leesvriendelijkheid, en kun je gebruik maken van section targeting.

  geplaatst op
 • Sory Marco maar ik heb mijn redenen. Ik probeer je juist duidelijk te maken dat sommige dingen niet altijd 'verifieerbaar' te zijn om ook echt waar te zijn.

  Voor diegene die wel wat willen leren kan ik als eerste de volgende forums waar ik overal tot de topposters behoor aanbevelen:

  http://www.webmasterworld.com/
  http://forums.digitalpoint.com/
  http://forums.seroundtable.com/

  Dit zijn wel heel bekende forums(inclusief verborgen gedeeltes!) maar er zijn er meer en sommige zelfs 'higly underground'. Ik heb het hier niet over blackhat seo toestanden maar gewoon over legale forums die gewoon uit de picture willen blijven.

  Succes!

  geplaatst op
 • @ Iken
  Je laatste reactie verbaast me. Je bent 'kwaad' omdat niemand zou ingaan op het feit dat je 350,- per 2 dagen verdient met 4.000 pageviews.
  Maar ik doe niets anders dan reageren op je stelling dat er veel geld is te verdienen met Adsense. Ik bied je zelfs aan om het middels mijn site te laten zien. Dat aanbod laat je varen.

  Dat je van Google niet mag zeggen wie je bent of wat je sites zijn, klinkt mij vreemd in de oren. Alsof Google een geheim clubje mensen laat betalen om toegang te krijgen tot specifieke informatie waardoor ze de inkomsten kunnen verhogen.

  En dat mijn code verkeerd staat. Ik sleutel niet aan Adsense codes omdat ik begrepen heb dat dat niet mag.

  Wat wil je nu eigenlijk dat we zeggen of doen?

  geplaatst op
 • "Bovendien heb je geen benul tegen wie je het hebt. Ik haal dit jaar een bedrag van 5 cijfers binnen met Adsense, leer mij de mogelijkheden kennen."

  Wie zegt dat ik jou niet ken A.J.C. ?
  Een bedrag met 5 cijfers is wel het minste wat je er mee kan verdienen ja, precies mijn punt.

  Ik zou er moe van worden, nergens heb ik het gehad over illegale zaken en link- en contentfarms dus wie daar mee is begonnen weet ik niet. Het draait voornamelijk zoals je zelf al zegt om hoogwaardige content. Verder wil ik hier niemand beledigen en hoop ik dat ook niet gedaan te hebben. Ik probeer slechts eerlijk te zijn.

  geplaatst op
 • Jacobien, ik bedoel niet de code zelf veranderen maar anders positioneren.

  geplaatst op
 • @Anders
  Mambo en Adsense gaan niet altijd goed samen. Dat is een groot probleem waar ik mee zit.
  Er staan wel adsense ads rechts, maar soms zijn de ads opeens onzichtbaar. De ads zijn overigens per rubriek en de ads op de overige pagina's in die rubriek (kinderen) zijn wel goed te zien.
  Wat dat betreft had ik beter geen Mambo kunnen kiezen.
  Maar goed dat je het nog eens zegt. Misschien dat het inmiddels duidelijk is wat het probleem is. Toen ik er een half jaar terug op mambo fora naar vroeg, had niemand het antwoord.
  En ik ga me zeker verdiepen in het optimaliseren van de content.

  geplaatst op
 • @ Iken
  Ik heb Adsense overal op mijn site gehad. Links van de tekst, rechts. Tussen de tekst in. In allerhande kleuren, in allerhande formaten. De banner op de homepage is weer een nieuw experiment.
  Maar mijn ervaring is dat het niet echt verschil maakte.

  geplaatst op
 • Als je schrijft dat je hoogwaardig content verstrekt en daarmee 4000 pageviews haalt en daarbij in 2 dagen 350 dollar kan verdienen dan is mijn vraag waarom gun je ons jou extra hits niet om nog meer geld te verdienen om de URL waarover het gaat te tonen?

  Tevens strookt het bovenstaand niet met het eerder gepubliceerde:
  dat je met 5000 hits toch wel 50 euro zou moeten kunnen verdienen:
  dat is mi inderdaad correct. dat moet mogelijk zijn maar dat zijn absoluut niet je visitors geweest op je pagina's.

  Dat er sommige mensen goud geld verdienen met adsense: absoluut, maar die zoeken de randen op van het toelaatbare. En dan ben ik dus benieuwd welke sites dat dan zijn.

  geplaatst op
 • "Wie zegt dat ik jou niet ken A.J.C. Een bedrag met 5 cijfers is wel het minste wat je er mee kan verdienen ja, precies mijn punt."

  Zeker. Je kent me zo goed dat je gisteren nog schreef "@Anders - ik zou zeggen probeer het eens met Adsense". Heel precies hoor, je punt.

  "Ik zou er moe van worden, nergens heb ik het gehad over illegale zaken en link- en contentfarms dus wie daar mee is begonnen weet ik niet."

  Moet je even teruglezen. Zowel Daniël als jij hebben het er over.

  geplaatst op
 • Ik noem mijn sites niet om het eerste voorbeeld wat ik genoemd heb.

  "Een voorbeeld hoe je iemand(concurrent?) heel snel kunt n**ien is bijvoorbeeld om de code(google_ad_client = "pub-2910007244088148";) van de desbetreffende persoon te gebruiken op sites die niet zijn toegestaan zoals porno sites en gesloten is dat account. Resitance is futile, over en uit want google is almachtig en wil absoluut niet luisteren naar je verhaal. Zij hebben gelijk en jij moet gewoon je mond houden en je bent voor het leven (ja voor het leven, geen week, geen maand, geen jaar maar voor de rest van je leven!) verbannen."

  Die 5000 hots en 50 euro was een voorbeeld waarbij ik vermelde dat je makkelijk daaronder of boven kunt zitten. Mijn eigen voorbeeld is er een uit de realiteit. Ik heb het hier over 4000 pageviews en 350 euro in 2 dagen.

  Ik denk dat deze 'discussie' is gestrand en we niet echt meer bezig zijn met de ts. Ik ben moe, even naar mijn Adsense verdiensten kijken zal me wel weer wat energie geven. :)

  Prettig weekend!

  geplaatst op
 • "Ik heb het hier over 4000 pageviews en 350 euro in 2 dagen."
  Was een reacti op 1000 dollar op 1 miljoen pageviews. Mijn voorbeeld slaat ook op 1 site van me dus niet het totaal. Dat zal ik maar achterwege laten omdat het zonder links en screenshots van mijn bankafschriften toch niet gelooft zal worden.

  geplaatst op
 • En over hoeveel clicks praten we dan bij 4000 pageviews?

  geplaatst op
 • Als er sites genoemd moeten gaan worden ben ik wel benieuwd met welke sites Anders Floor die vijf nullen binnenhaalt.

  geplaatst op
 • Vijf nullen? Teken ik voor! Ik had het helaas over vijf cijfers. En de site, eh, ja, klik eens op mijn naam zou ik zeggen ;)

  geplaatst op
 • Ok, ik had al op je naam geklikt, maar zag geen Google Ads. Dat ligt echter aan de computer zie ik nu..

  geplaatst op
 • Waat??? Zit jij mijn site te bekijken met bannerblockers?! Ik weet waar je IP-adres woont, mannetje ;-)

  geplaatst op
 • Ik ben geen superman maar als ik per dag minder dan 400$ aan adsense verdien dan hebben we het hier over een slechte dag.

  We hebben geen geheimen en als iemand iets wil weten dan vraagt ie het maar.
  .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)  Adsense is in ieder geval veel leuker om te doen dan gewone affiliate

  Daar hebben we van alles mee gedaan maar dat is in Nederland op een paar bedrijven na maar amateuristisch opgezet.

  geplaatst op
 • Dit heeft natuurlijk iedereen vandaag al gelezen maar ik kom net thuis en zit m'n feeds te scannen. Voor de archieven zullen we maar zeggen:

  Google is bereid een schikkingsbedrag van 90 miljoen dollar te betalen aan adverteerders die benadeeld zeggen te zijn door zogenoemde click & pay adverteerders. De adverteerders moesten betalen zodra er naar hun site werd doorgeklikt. Derden zouden de methode hebben misbruikt om zo concurrenten op hoge kosten te jagen.

  Met het schikkingsvoorstel wil Google alle openstaande claims tegen de zoekgigant ‘afkopen’ die te maken hebben met de klikfraude uit 2002. Kwaadwillenden zouden handmatig en via het gebruik van robots op commerciële links hebben geklikt om zo click & pay adverteerders op hoge kosten te jagen.

  Google is niet de enige zoekgigant die door de adverteerders in aangeklaagd. Ook Yahoo, Lycos, Walt Disney, LookSmart en Findwhat zijn aangeklaagd. Yahoo wil de zaak voor de rechter laten komen zodat het kans heeft zichzelf te verdedigen.

  geplaatst op
 • Als beheerder van de portal http://www.kroegenweb.nl ben ik in juli 2006 gestart met Adsense. We moesten even testen waar we de blokken neer zouden zetten. Het succes kwam redelijk snel. Met uitschieters van $ 82 per dag en een gemiddelde van $ 21 per dag was het een leuke inkomsten stroom aan het worden.

  Vandaag 7 november ineens eruit gezet. Ik kan niet eens meer in mijn account. Volgens mij kreeg ik nog zo’n $ 650.

  Direct met testnet online gegaan. Maar ik kan gelooflijk ik wel naar mijn geld fluiten als ik alle verhalen over Google lees. Niet normaal zo machtig en wij zo machteloos…….

  geplaatst op
 • Waarom heb je dan nog Google ads op je website??

  geplaatst op
 • Ik had natuurlijk moeten aangeven dat we inmiddels goed contact hebben met Google. We hebben wat mailwisseling gehad en hen kunnen overtuigen dat we geen belang hebben om zelf te klikken op onze advertenties. Een aantal weken na de deactivatie werden we weer geactiveerd.

  Zou wel zo netjes zijn gewesst dit direct hier te melden

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.