Google bookmarks

Google bookmarks
,

Google bookmarks

Google heeft in alle stilte een nieuwe dienst toegevoegd aan de zoekmachine, waardoor ze de immens populaire social bookmarks manager del.icio.us achterna gaan. Via de “Search History” van een Google account kunnen aan gevonden webpagina?s tags en omschrijvingen toegevoegd worden. Google is echter niet “social”, de bookmarks van de Google accounts zijn voor anderen niet te zien.

De functie is niet via Google Nederland te gebruiken, alleen via google.com. Om een bookmark te maken moet, na ingelogd te zijn in het Google account, eerst de webpagina bezocht worden via de zoekmachine. Daarna moet er naar de Search History gegaan worden en het sterretje aangeklikt worden wat voor de webpagina staat en dan kan de webpagina worden bewerkt. De tags hebben zelfs een autocomplete functie. Nadat er een aantal bookmarks gemaakt zijn ziet de Search History er zoals hierboven uit.

Een voordeel is dat tijdens het zoeken gemakkelijk webpagina’s bewaard kunnen worden. Een groot nadeel is dat de bookmarks niet openbaar zijn, wat juist de charme is van social bookmarks manager. Maar wie weet wat de toekomst biedt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Grappig om een gedeelte van het gmail adres weg te strepen. Handig ook om de naam van de auteur te koppelen aan het desbetreffende Gmail account....

    geplaatst op
  • Mijn gmail adres is geen geheim hoor, ik hou gewoon van krassen ;-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.