Google Base ?

Google Base ?

Google BaseGoogle komt met Google Base. De site ligt plat, maar hier vind je een screenshot.

Google Base is Google’s database into which you can add all types of content. We’ll host your content and make it searchable online for free.

Geen idee wat we hier mee moeten. Iemand suggesties?
Via: Threadwatch


Geplaatst in

DelenEr zijn 26 reacties op dit artikel

 • marktplaats?

  geplaatst op
 • Misschien een beetje het idee van de supermarkt advertenties.
  Je kent het wel het bord met post-its bij de ingang!

  geplaatst op
 • De access variant van Open Office heet Base. Google gaat samenwerking met Sun, de eigenaar van Open Office. Google is aan het experimenteren met Google Base. Toeval? Of krijgen we gewoon Acces Online?

  geplaatst op
 • Is het niet gewoon een soort gratis hostingdienst a la Putfile.com of Dropload.com?

  geplaatst op
 • Wat slim weer, door het meteen weer offline te halen krijgen ze 2 keer exposure. Een keer met 'hey wat is het?' en een keer met 'dit is het!'. Ondertussen heeft iedereen het erover..

  geplaatst op
 • Is het niet gewoon een "c-schijf" maar dan online, voor persoonlijk gebruik, voor groepen of voor iedereen?

  geplaatst op
 • HEEL SLIM van Google:
  Door nu af te wachten wat er gaat gebeuren en ge'upload (ja ja! Groene Boekje!) gaat worden worden de ideeën vanzelf aangedragen over de volgende soort van content die Google kan gaan indexeren.
  Als er maar genoeg van komt is dat immers een reden om vervolgens met http://vulmaarin.google.com/ te komen.

  geplaatst op
 • In een van de reacties op TW wordt naar dit screenshot verwezen. Lijkt inderdaad verdacht veel op een veilingsite. (van: Wouter / seweso)

  Maar wellicht is het ook gewoon een slimme manier om in het nieuws te komen, en trap ik daar weer in ;-)

  geplaatst op
 • Nu weer een ander screen shot

  Ik lees ... where you can add all type of content

  Dus ...

  geplaatst op
 • Volgens mij kan je je advertentie op bv speurders searchable maken.. soort van veilingkijker idee.. maar dan actueler..

  geplaatst op
 • Wellicht hebben ze nog geen idee wat ze er mee willen, maar willen ze gewoon kijken wat de gek (o nee: de gebruiker) in gaat voeren.
  Zo te zien kun je eerst selecteren welk soort info je in gaat voeren. Afhankelijk daarvan krijg je dus verschillende invoervelden.

  Uiteindelijk kun je daar dus een concurrent van Speurders/Marktplaats uit halen, een Funda, inderdaad een prikbord, een diensten uitwissel service, maar ook een shopping engine.

  Hmm... nu ik dat zo opschrijf, dat zijn allemaal vertical search engines.

  geplaatst op
 • Ik krijg nu de error:
  "Forbidden - Error 403"... vreemd!

  geplaatst op
 • Ze beschrijven toch dat het een soort database is. Dus kan je gegevens online bewaren in databasevorm. Best interessant, maar denk dat een hoop mensen sceptisch zijn door het hoge 'big-brother'-gehalte van Google op die manier...

  geplaatst op
 • Interessant dit. Google laat de content naar zich toe komen deze winter...

  geplaatst op
 • Iemand van Google heeft er nu een 'officiele verklaring' over gegeven:

  This is an early-stage test of a product that enables content owners to easily send their content to Google. Like our web crawl and the recently released Google Sitemaps program, we are working to provide content owners an easy way to give us access to their content. We're continually exploring new opportunities to expand our offerings, but we don't have anything to announce at this time.

  Hmmm.. Daar worden we niet veel wijzer van. Via: SearchEngineWatch

  Speculaties op de meeste fora en weblogs gaan richting directe concurrentie met partijen als ebay.

  Verder lijkt het steeds meer op een verdere ontwikkeling van/ of naast de Google sitemaps waarmee gegevens gestructureerd aan Google aangeboden kunnen worden. Met puur spideren is het natuurlijk lastig om structuur aan te brengen. (pijzen, maten, data, type data enz) Als dit aanslaat kan daar dus verandering in komen en hoeft Google zelf geen structuur te maken, maar wordt die aangelevert.
  Zoekopdrachten als 'vakantiehuisje voor 4 personen voor maximaal €500' en 'tweedehands volkswagen golf van bouwjaar 1992' worden dan een mogelijkheid. Maar er is nog een lange weg te gaan.

  geplaatst op
 • Even iets heel anders; Als contenteigenaar wil je een goede ranking in Google en lever je dan ook graag de content aan. Aangezien Google de hosting dus blijkbaar verzorgt en de content via Google ontsluit, lijkt mij de stap van Google om hier een fee voor te vragen ook een mogelijkheid.

  geplaatst op
 • @ Erik,
  Of de andere mogelijkheid: Je content wordt in hun lay-out, met hun adwords getoond.

  geplaatst op
 • Ik kan me ook zeer goed voorstellen dat iemand de behoefte heeft om iets te 'delen met de wereld', zonder dat hij de behoefte heeft om energie in het (leren) bouwen/onderhouden van een website te steken.

  geplaatst op
 • aan de hand van "Google Base is Google's database into which you can add all types of content. We'll host your content and make it searchable online for free." verwacht ik een soort hosting dienst.
  Je kan bijvoorbeeld al je bestanden uploaden en iedereen over de hele wereld kan ze vinden via google. Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld rapidshare ofzo kunnen de gevonden bestanden alleen bereikt worden via de directe link, je kan er verder heel moeilijk naar zoeken. Dus lijkt me gewoon nog een manier om nog meer informatie te kunnen delen, zoeken en vinden.

  geplaatst op
 • Volgens Pamela Parker is Google Base live. Het lukt mij in ieder geval (nog) niet om de site in te laden. Later nog maar eens proberen.

  geplaatst op
 • Gisteravond stond er een login schermpje op google base. ik kon niet inloggen met mijn google account. op http://www.marketingpulse.nl staat trouwens wel iets over wat google base precies in zou moeten houden

  geplaatst op
 • Google Base = Search 2.0

  Search is tot op heden gelijk aan het doorzoeken van HTML. Dit lijkt drastisch te gaan veranderen met Google Base. HTML heeft alleen de veldjes 'description', 'title' en wat metatags. Elke pagina is dus nu hetzelfde. Dit gaat veranderen als het aantal veldjes dat Google gaat interpreteren toeneemt.

  Wanneer iemand straks ergens op een website een fiets te koop zet, dan plaatst deze aanbieder daarbij bijvoorbeeld de veldjes 'kleur', 'wielomvang' en 'dame/heer'. Voor een bedrijf dat een vacature heeft 'titel' 'categorie', opleidingsnivo', 'standplaats'. Bij een auto komt te staan 'merk', 'type' en 'bouwjaar'. Zo kan Google wel heel gemakkelijk al het aanbod bij elkaar plaatsen. Nieuw of tweedehands. Alles netjes op een rij.

  Het aardige is dat in heel veel CMS-sen van bedrijven deze velden al zijn ingebouwd. Bij de publicatie naar HTML verdwijnen deze velden weer en worden ze alleen gebruikt voor de layout. Deze koppeling moet straks dus relatief eenvoudig te maken te zijn.

  Wie nu nog intikt 'buy Nike Sneakers' krijgt nog meer dan 1 miljoen hits. Straks staan alle aanbieders keurig op een rijtje, gesorteerd op afstand van ons huis, op prijs, of gebruikerservaring. Wat we maar willen.

  Volgens mij is dit een enorme stap vooruit. Echt search 2.0.  geplaatst op
 • Inderdaad Erwin. Maar voor dat kan werken zal eerst een standaard ontwikkeld moeten worden en een significant deel van de websites moet daaraan voldoen.
  Aangezien het aantal eigenaars van websites dat zoekmachines serieus neemt nog steeds laag is, (gelukkig wordt dit steeds beter) kan dat wel eens jaren gaan duren. Maar in ieder geval erg interessante ontwikkelingen.

  Ik hoop wel dat de zoekmachines gaan samenwerken bij het ontwikkelen van dit soort dingen. Het lijkt me lastig als je je site straks aan meerdere protocollen moet voldoen om te scoren in de verschillende engines.

  geplaatst op
 • Google Base is nu bereikbaar, maar inloggen lukt me nog steeds niet. We moeten het maar met de screenshots doen voorlopig.

  Het is in ieder geval iets om in de gaten te houden. Erwin's conclusie dat dit het begin van Search 2.0 is zou best eens dicht bij de waarheid kunnen zijn. Het aangrengen van structuur in gegevens biedt immers erg veel mogelijkheden. We zullen het zien..

  geplaatst op
 • Ik denk dat het gewoon een soort vuilnisbelt gaat worden, all types of content........

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.