Google adverteert bij Lycos Europa

Google adverteert bij Lycos Europa

Google heeft een voet tussen de deur gekregen bij Lycos Europe, wiens hoofdleverancier van zoektechnologie nu nog Overtures zoekdienst Fast is. Google gaat tekstadvertenties plaatsen naast Europese Lycos-homepages.

Google en Lycos Europa hebben een overeenkomst getekend waarbij Google het recht krijgt betaalde advertenties van derden te plaatsen op particuliere Lycos-homepages. Dat meldt Google in een persbericht dat niet online staat. Naar schatting gaat het om 4 miljoen webpagina’s. De homepages tonen enkel advertenties die inhoudelijk gerelateerd zijn aan hetgeen de homepages tonen. Lycos en Google werken de overeenkomst uit via Lycos’ hostingdochter Tripod.

Beheerders van particuliere homepages krijgen naast de inhoud van hun site een zogeheten skyscraper-advertentie te zien. Deze verticale banner wordt gevuld met 4 tekstadvertenties. Google en Lycos delen de inkomsten die Googles Adwords oplevert. Adverteerders betalen enkel als internetters daadwerkelijk op een advertentie klikken.

De overeenkomst is reeds van kracht bij homepages van Lycos in Duitsland en Engeland. Frankrijk volgt in juli, Denemarken, Italie, Spanje en Zweden in augustus.

Google krijgt via Tripod een voet tussen de deur bij Lycos. Het Amerikaanse zoekbedrijf voert momenteel het beleid meer inkomsten buiten de Verenigde Staten te genereren. Hiertoe opende het onlangs ook een Nederlands verkoopkantoor. Lycos’ hoofdaannemer voor zoektechnologie is Overture. Overtures dochterbedrijf Fast Technologies levert de zoektechnologie achter de Lycos-sites. Hoewel Overture ook een dienst levert om betaalde tekstadvertenties bij sites te plaatsen, koos het bedrijf toch voor Google om deze functionaliteit bij Tripod te introduceren.

Bron:
http://www.planet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.